MARDİN HALK SAĞLIĞI`NDAN ORGAN BAĞIŞI ETKİNLİKLERİ

Hayatın içinde insanların ne zaman neye ihtiyacı olacağı bilinemez. Buradan hareketle diğer insanların ihtiyaçlarına daha duyarlı yaklaşmanın gerekliliğine halkın ilgisi ve dikkatini çekmek, organ bağışını arttırmak için Mardin Halk Sağlığı Müdürlüğü tara

10.11.2015 17:49:36 0
MARDİN HALK SAĞLIĞI`NDAN ORGAN BAĞIŞI ETKİNLİKLERİ

Hayatın içinde insanların ne zaman neye ihtiyacı olacağı bilinemez. Buradan hareketle diğer insanların ihtiyaçlarına daha duyarlı yaklaşmanın gerekliliğine halkın ilgisi ve dikkatini çekmek, organ bağışını arttırmak için Mardin Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

“Hayatta iken yapmış olduğunuz organ ve doku bağışınız ile ölümünüzden (beyin ölümü gerçekleşmesi) sonra organlarınızın bazen görmeyen bir insanda göz, bazen hayatını diyaliz cihazına bağlı olarak sürdüren bir böbrek hastasında böbrek, kimisinde karaciğer olarak kişi ya da kişilerin yeniden hayata sağlıklı bir şekilde bağlanmalarını sağlayacaktır.”

Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında halkımıza yönelik organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak, bilgilendirmek, organ ve doku bağışlarının arttırılması amacı ile Mardin Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürlüğü personelleri Hemşire Aslı OLAM ve Ebe Hayrulnisa DAL tarafından 9 Kasım 2015 tarihinde Movapark Alışveriş Merkezinde stant açıldı. Standta vatandaşların soruları yanıtlandı ve organ bağışı bilgilendirme broşürü dağıtıldı.”Bağışlanan Organ Filizlenen Candır” sloganıyla organ bağışı yapmak isteyenlerden de İl Sağlık Müdürlüğü personelleri tarafından organ bağışı alındı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78