MARDİN GENÇLİK MERKEZİNDEN KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ

Mardin?de Gençlik Merkezine üye genç gönüllüler, vatandaşları kitap okumaya teşvik etmek için 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkında kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi.

Mardin 2.03.2017 19:23:06 0
MARDİN GENÇLİK MERKEZİNDEN KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ

Mardin’de Gençlik Merkezine üye genç gönüllüler,  vatandaşları kitap okumaya teşvik etmek için 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkında kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi.


Ülkedeki kitap okuma oranına dikkat çekmek ve insanları kitap okumaya teşvik etmek için Mardin Gençlik Merkezinde toplanarak hareket eden genç gönüllüler ellerine aldıkları kitaplarla 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkına yürüdü. Genç gönüllüler, Mardin Gençlik Merkezi Müdürü Yusuf Dağ ve Gençlik lideri Mustafa Demir ile birlikte kitap okuyarak farkındalık yaratırken gençlerin kitap okuttuğunu gören parktaki bazı vatandaşlarda gençlerin kitap okuma etkinliğine katıldı.


Okuma kültürünü geliştirmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla etkinliği gerçekleştirdiklerini belirten Gençlik Merkezi Müdürü Yusuf Dağ, yapılan etkinlikle özellikle gençlerin okuma kültüründen uzak yetişmesini önlemeyi ve onlara okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.


Manevi değerlerin pekiştirilerek kazandırılması amacıyla etkinlilerin süreceğini dile getiren Dağ, “Gençlik Spor Bakanlığımızın kitap okuma halkaları projesi kapsamında ilimizde gençlerimize kitap okuma alışkanlığı noktasında farkındalık yaratmak adına ‘Kitabını Al Gel’ etkinliğini gerçekleştirdik.  Bu etkinlikte buluşan gençlerimiz kısa süreli de olsa kitap okuyarak toplumda farkındalık yaratarak okumaya dikkat çekti. Parkta zaman geçiren bazı vatandaşlarımızın ve gençlerimizin de etkinliğimize katılması bir nebzede olsa amacımıza ulaştığımızı gösteriyor. Bu tür etkinliklerimiz periyodik olarak devam edecektir.” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78