MARDİN GENÇLİK MERKEZİNDEN BARIŞ İÇİN KARDEŞLİK TURNUVASI

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ile Uluslararası(UNHCR) Ortadoğu Barış Araştırma Merkezi (IMPR ) işbirliğinden yürütülen "Sosyal Uyum Projesi" kapsamında Mardin`de 9`u Türk, 9`u Suriyelilerden oluşan futbol tak

Mardin 5.12.2016 14:00:14 0
MARDİN GENÇLİK MERKEZİNDEN BARIŞ İÇİN  KARDEŞLİK TURNUVASI

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ile Uluslararası(UNHCR) Ortadoğu Barış Araştırma Merkezi (IMPR ) işbirliğinden yürütülen "Sosyal Uyum Projesi" kapsamında Mardin'de 9'u Türk, 9'u Suriyelilerden oluşan futbol takımı, 7 Aralık'ta Antalya'da başlayacak "Yeşil Sahada Barış İçin Kardeşlik Turnuvası’nın hazırlıklarını Mardin Gençlik Merkezi'nde sürdürdü.

 

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Uluslararası Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi (IMPR) tarafından başlatılan 'Yeşil sahada barış için kardeşlik' turnuvası kapsamında Mardin’de de futbol turnuvası düzenlendi. Suriyeliler ve Türklerden oluşan takımlar Mardin Gençlik Merkezi sahasında ve 21 Kasım Şehir Stadyumda çalışmalarının sürdürüyor.

 

Proje Koordinatörü Mustafa Demir  Artuklu Haber'e şu açıklamayı yaptı:, ''Turnuvayla Suriyeli ve Türk gençleri kaynaştırıp, birbirlerine yaklaştırdığını belirterek,  " Gençlik ve Spor Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ile Uluslararası(UNHCR) Ortadoğu Barış Araştırma Merkezi (IMPR ) işbirliğinden yürütülen projeye gençler Mardin Gençlik Merkezi tarafından hazırlanıyor. Proje kapsamında Suriyeli ve Türk gençlerden oluşan 150 genç arasında elemeler yapıldı. Suriyeli oyuncularımız yaşamları tehdit altında olduğu için ülkelerini terk edip bizim misafirimiz oldular. Burada hem çalışıyorlar, hem de idman yapıyorlar 3 aydır turnuvaya hazırlık yapıyoruz, 7 Aralık'ta turnuva var.  Turnuvanın amacı Suriyeli ve Türk gençlerin sosyal uyumuna katkı sunması ve Türk ile Suriyeli gençlerin kaynaşması ve ortak bir kültür devam ettirmektir, Barış ve kardeşlik çatısı altında bir hayat yaşamak için bu proje önemli. Suriyeli misafirlerimizin en yoğun nüfusta bulunduğu 16 şehrimizden takımların katılacağı turnuvada birinci hedefimiz, futbolu araç olarak kullanarak, iki halk en azından birliktelik ve farkındalık sağlayabilmek. Takım içindeki ilişkilerde bu şekilde gelişti. Diğer amacımız ise bir turnuvaya gidiyoruz. İlk anda Antalya'da çeyrek final Bursa'da yarı final maçlarını geçmek ve Ankara'daki final maçlarına katılarak Mardin’i temsil ederek birinciliği getirmektir. Çalışmalar süresince desteklerinden dolayı İl Müdürümüz Hadi ÇOMAKTEKİN ve Gençlik Merkezi Müdürümüz Yusuf DAĞ'a teşekkür ederiz. ” dedi.

 

ARTUKLU  HABER AJANSI-MARDİN


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04