MARDİN GENÇLİK FESTİVALİNE GENÇLERDEN YOĞUN İLGİ

Mardin Büyükşehir Belediyesi 19 Mayıs Atatürk?ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlediği ?Gençlik Festivali? coşkuyla devam etti. Festivalin son gününde yapılan etkinlikler güne damga vurdu.

20.05.2017 10:34:34 0
MARDİN GENÇLİK FESTİVALİNE GENÇLERDEN YOĞUN İLGİ

Mardin Büyükşehir Belediyesi  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlediği “Gençlik Festivali” coşkuyla devam etti. Festivalin son gününde yapılan etkinlikler güne damga vurdu. Ünlü tiyatro oyuncusu Cengiz Küçükayvaz’ın sunumuyla  15 Temmuz Demokrasi Şehitler Meydanı’nda düzenlenen etkinliklere yaklaşık 5 bin civarında Mardinli katıldı.

 

Programda çuval yarışı, şişme oyun parklarında düzenlenen yarışmalar, yoğurt içinde yüzük arama yarışı, halat çekme yarışı, yumurta taşıma yarışması ve satranç turnuvaları gerçekleştirildi. Aynı zamanda ünlü yazar Uğur Batı’nın imza günü gerçekleştirdiği organizasyonda gençler de bolca kitap okudular.  Programa katılan misafirlere ücretsiz ikramlar da sağlandı. Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman ve eşi Gülseren Yaman da alanda gençlerle hasbihal etti.

 

Mardin’de artık güzel şeylerin olduğunu ifade eden Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “Kentimize huzurun gelmesiyle birlikte her yaştan her kesimin özlediği etkinlikleri gerçekleştiriyoruz” dedi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramı’nı da bu bağlamda dolu dolu geçirdiklerini dile getiren Yaman, “İlimiz artık kabuğunu kıran bir şehirdir. Huzurun ve güvenin hakim olduğu kentimiz hak ettiği günlerine kavuşmuştur. Bu şehirde yaşayan herkes artık sosyal, kültürel, ve turistik açıdan mutludur.  Bunun tesisinde devletimizin ve hükümetimizin katkısı aşikardır. Bugün gençlerimiz ve ülke tarihimiz için önemli bir günü idrak ediyoruz. Bu özel günü kentimizde biz de özlenen bir şekilde kutladık. Festival havasında uzun zamandan beri ilk defa böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın ilgisi de bizleri mutlu etti” ifadesini kullandı.

 

Mardin’in özlediği programlara devam edeceklerini aktaran Yaman, “İlimizde sanatsal ve kültürel etkinliklere ara vermeden devam edeceğiz. Ayrıca uluslararası etkinliklerle dikkatleri buraya çekeceğiz. Yapacağımız çalışmalarla ilimize olan ilginin daha da artmasını sağlayacağız. Yerli ve yabancı turizmin merkezi olan kentimiz yaşanabilir ve mutlu kentler arasında başı çekecek” diyerek sözlerine son verdi.

Etkinlikler Pop sanatçısı Fettah Can konseriyle son buldu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40