MARDİN ERDOĞAN`I BAYRAKLARLA KUCAKLADI

Mardin?de toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan`ı 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı?nda düzenlenen ve Mardinli vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen törende, Mardinliler Türk Bayrakları ile Cumhurbaşkanı Erdoğan`ı kucakladı.

31.03.2017 09:05:17 0
MARDİN ERDOĞAN`I BAYRAKLARLA KUCAKLADI

Mardin’de toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı  15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı’nda düzenlenen ve Mardinli vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törende, Mardinliler ellerinde Türk Bayrakları ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kucakladı.

 

Obninlerce Mardinlinin 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı’nı saatler önce doldurduğu Miting  Alanını Mardinliler Türk Bayrakları ile adeta Gelincik tarlasına çevirdi.Yer ve Gök'ü  Türk Bayrakları ile donatan Mardinliler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da büyük coşku ile karşıladı.

 

Konuşmasına, törene katılanların Regaip Kandilini kutlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Regaip Kandili mübarek üç aylar boyunca yaşayacağımız manevi ziyafetin adeta habercisidir. Bu mübarek gecenin Suriye’deki, Irak’taki, Libya’daki, Türkistan’daki, Güneydoğu Asya’daki kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm Müslümanların kurtuluşuna, huzuruna, esenliğine vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

 

“MARDİN, GÜZELLİKLERİN ŞEHRİ OLARAK YOLUNA DEVAM ETMELİ”

 

Mardin’i kardeşliğin, hoşgörünün, estetiğin dostluğun, muhabbetin, bereketin şehri olarak niteleyen ve Mardin’i görmeyenin Türkiye’yi tam olarak görmüş sayılmayacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu güzellikleri görmek isteyen herkese Mardin’in kollarının da gönlünün de açık olduğunu söyledi ve “Mardin, acıların, gözyaşlarının, yıkımların değil, güzelliklerin şehri olarak yoluna devam etmelidir. Eğer bugün tek başına Mardin’e yılda en az 10 milyon turist gelmiyorsa, Mardinli kardeşlerimiz bu bereketten istifade edemiyorsa, bunun nedeni terördür, suçlusu da bölücü terör örgütüdür. Hep söylüyorum; terörün olduğu yere ne yatırımcı gelir, ne de turist gelir” diye konuştu.

 

Mardin, tarihî misyonuna uygun şekilde huzurun ve kardeşliğin başkenti hâline getirildiğinde birkaç yılda şehrin çehresinin değişeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara şöyle seslendi: “Milletimizi birbirine düşürmek isteyenlere cevabımızı 16 Nisan’da ‘evet’ diyerek veriyor muyuz? Türkiye’nin ve Mardin’in önünü kesmek isteyenlere cevabımızı 16 Nisan’da ‘evet’ diyerek veriyor muyuz? Mezopotamya’yı tarihî zenginliklerinden kopartıp çukurlara gömmek isteyenlere cevabımızı 16 Nisan’da ‘evet’ diyerek veriyor muyuz?”diye sordu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Eğer bunu başarırsak, emin olun Mardin birkaç yıla kalmaz Antalya’yla, Muğla’yla yarışır bir turizm hareketliliğine kavuşur. Çünkü Mardin’de, bu potansiyel var, Mardin’de inanç turizmi var, Mardin’de kültür turizmi var, Mardin’de tarih var, Mardin’de Mezopotamya var, bunu görmeye gelecekler. 2-3 yıl öncesinin cıvıl cıvıl Mardin’ini hatırlayın, niye bu insanlar kaçtı, bunu düşünün; terör terör terör. Gelin hep birlikte bölgeyi ve Mardin’i 2023 hedeflerimize ulaştıralım, bunun için 16 Nisan tarihi çok önemli. Eğer Mardin 16 Nisan’a sahip çıkarsa, hem sizlerin, hem de milletimizin, hem de umudunu bize bağlamış tüm kardeşlerimizin geleceği aydınlanacak demektir. Bunun için terör örgütleriyle, kimi Avrupa devletleriyle bir oldular, 16 Nisan’da Türkiye’deki bu terör örgütü Avrupa’daki terör örgütleriyle hayır çıkarması yaptı mı? Yaptı, bak hepsi orada bir araya geldiler. Bu kardeşiniz İsviçre’de, İsviçre Parlamentosunun önünde bir pankart, benim resmim ve benim şakağıma da silah dayamışlar, ‘öldürün’ diyor. Şimdi ben buradan AK Partiye gönül veren, MHP’ye gönül veren, Büyük Birlik Partisi’ne gönül veren, Cumhuriyet Halk Partisine gönül veren, Saadet Partisine gönül veren tüm kardeşlerime sesleniyorum; senin ülkenin Cumhurbaşkanına İsviçre Parlamentosunun önünde öldürme talimatı veren bu terör örgütlerine karşı siz sessiz mi kalacaksınız?”Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% -0,10
  • EURO

    34,77% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2424,29% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3924,06% 0,00