MARDİN`E ZIRHLI AMBULANS GÖNDERİLECEK!

Sağlık Bakanlığı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terör saldırılarının sürdüğü Mardin,Şırnak ve Diyarbakır`a ambulans göndermeye başlıyor.

2.01.2016 19:45:16 0
MARDİN`E ZIRHLI AMBULANS GÖNDERİLECEK!

Sağlık Bakanlığı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terör saldırılarının sürdüğü Mardin,Şırnak ve Diyarbakır'a ambulans gönderileceğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, terör saldırılarının sürdüğü bölgelere gönderilmesi planlanan zırhlı ambulanslardan üçünün, birkaç gün içinde Diyarbakır, Mardin ve Şırnak'ta kullanılmaya başlanacağını söyledi.

Müşteşar Gümüş "Üç ambulansımız hızlı bir şekilde yapıldı. Birini Cizre, birini Nusaybin, birini de Diyarbakır'ın Sur bölgesine vereceğiz. Şu an üç ambulans devreye giriyor, önümüzdeki süreçte yine 12 zırhlı ambulans daha hazırlanıyor. Önemli olan özel durumlarda ve terör olaylarında sağlık personelimizin güvenliğinin sorunlu olduğu alanlarda bu ambulanslarımızı kullanacağız."açıklamasında bulundu.

Önceki Günlerde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, operasyonların yoğun olarak devam ettiği yerlerde sağlık durumuna ilişkin bilgi verirken ,yaptığı açıklamada;"Önümüzdeki günlerde zırhlı ambulanslar devreye girecek. Özellikle o bölgelerde zırhlı ambulanslar hizmet verecek" diye konuşmuştu.

Sağlık hizmetlerinin her koşulda devam edeceğinin altını çizen Bakan  Müezzinoğlu, "Çok ciddi olaylar yaşanıyor. Hastaneye roketatar geliyor. Hekimlerimiz sağlık personelimiz sığınağa iniyor. Doğum bekleyen anneler var, yatan hastalar var. Bunları bırakıp nasıl geri çekilebilirsiniz? Her türlü tedbiri alıyoruz. Ulaşılamayan bölgelere emniyet güçlerimizin desteği ile gidiyoruz. Normal hastalıklar dolayısıyla polikliniklerimize gelen hasta sayısı azaldı. Doğum ve diyaliz ve acil durumları çözmekte sorunumuz yok. Bölgede bir hafta 10 gün sonra bölge tamamen temizlendikten sonra eskisinden çok daha iyi koşullarda sağlık ve diğer alanlarda hizmet vermeye devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulunmuş ve Bu bölgede kullanılmak üzere Zırhlı Ambulansların kısa sürede gönderileceğini açıklamıştı.

 


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00