MARDİN`E MAL OLMUŞ ŞAHSİYETLER TARİHE TANIKLIK ETTİLER

Mardin İl Kültür Turizm Müdürü Alaaddin Aydın, Kültür Turizm Müdürlüğü olarak Mardin?in hem yazılı hem sözlü tarihi için bir dizi çalışma yapmakta olduklarını açıkladı.

Mardin 28.03.2018 13:54:34 0
MARDİN`E MAL OLMUŞ ŞAHSİYETLER TARİHE TANIKLIK ETTİLER

Ankara sosyal bilimler üniversitesinin Trt ile ortak yürüttüğü cumhuriyetin toplumsal hafızası: ilk kuşakların tanıklıkları projesi. Projenin temel amacı cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren girilen hızlı modernleşme uygulamarının toplum üzerindeki sosyo kültürel etkilerini şahitlerin ağzından dinlemektir.

 

Bu bağlamda tek parti dönemi, demokrat parti iktidarı darbeler iktisadi gelişmeler din, dil ve kültür politikaları ele almaktadır. Mardinde bu konu ile alakalı Mardine mal olmuş şahsiyetler ile görüşmeler gerçekleştirildi. Programa Kültür Turizm Bakanı  Numan kurtuluşun eşi Sevgi Kurtuluş, Mardin il kültür ve turizm müdürü Aladdin Aydın, Mardin valisi  Mustafa Yamanın eşi Gülseren Yaman ve TRT ekibi katıldı.

 

Mardin İl Kültür Turizm Müdürü Alaaddin Aydın yaptığı açıklamada; Kültür Turizm Müdürlüğü olarak Mardin’in hem yazılı hem sözlü tarihi için bir dizi çalışma yapmaktayız. Bu çalışmalar kapsamında bugün burada Mardin’e mal olmuş şahsiyetler ile sözlü tarih çalışmasını gerçekleştirdik. Bu çalışma ile Mardin’e mal olmuş şahsiyetler ile bir araya gelmekten oldukça keyif aldık. Kültür Turizm Müdürlüğü olarak bu tür çalışmaların Mardin’e değer katacağının inancı içerisindeyim dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00