MARDİN DEVLET HASTANESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN OPERASYON İLE 62 YAŞINDAKİ HASTA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Mardin Devlet Hastanesi`nde Aynı Anda Gerçekleştirilen Kolon ve Akciğer Rezeksiyonu Ameliyatı İle 62 Yaşındaki Hasta Sağlığına Kavuştu

Sağlık 13.07.2020 09:43:31 0
MARDİN DEVLET HASTANESİNDE  GERÇEKLEŞTİRİLEN OPERASYON İLE  62 YAŞINDAKİ HASTA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Mardin Devlet Hastanesi'nde Aynı Anda Gerçekleştirilen Kolon ve Akciğer Rezeksiyonu Ameliyatı İle 62 Yaşındaki Hasta Sağlığına Kavuştu



Kolon kanserinin asıl tedavisi cerrahidir. Önceki yıllarda karaciğer ya da akciğer yayılımı olan hastalar ameliyat şansını kaybetmiş olarak kabul edilirdi. Günümüzde modern tıptaki gelişmeler sayesinde bu hastalar ameliyatla bazen tek seansta çoğu zaman ise birden fazla sayıda operasyon ile kanserden kurtulma ve sonrasında kemoterapi alarak tedavi olma şansını yakalayabilmektedir. Bir süredir devam eden karın ağrısı ve kilo kaybı ile Mardin Devlet Hastanesi'ne başvuran ve burada yapılan ilk kontrollerinde Akciğere yayılımı olan ileri evre kolon tümörü teşhisi konulan hastamız 62 yaşındaki İlyas Akdeniz, Mardin Devlet Hastanemizde Göğüs Cerrahisi Uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Çiğdem Obuz tarafından Videotorokoskopi (kapalı yöntem) ile akciğer operasyonu yapılmış ve akabinde aynı seansta Kolon Rezeksiyonu Cerrahi Onkoloji Uzmanı Op. Dr. Şevki Pedük tarafından tamamlanarak tek seansta iki ayrı organdan opere edilmiştir.



Hasta İlyas Akdeniz ise ağrı ve kanama şikayeti ile hastaneye başvurduğunu kaydederek, "Şu anda hiçbir şeyim kalmadı. İlk gün biraz ağrım vardı şimdi hiç ağrım yok. Başka hastaneye gitmedim. Hocalarıma güvendim." dedi.
 


Konu ile ilgili açıklama yapan Op. Dr. Pedük: “Üçüncü basamak sağlık kuruluşlarında bile zorlukla gerceklestirilebilen bu tip bir ameliyatın hastanemizde yapılmış olması , Mardinli vatandaşlarımız için hem mutluluk hem de gurur verici bir durumdur. Titizlikle yürütülen tedavi ve takip süreci sonunda hasta ayağa kalkarak sağlığına kavuştu. Başarılı ameliyatlar ilimimize gelen başarılı ve azimli doktorlarımız sayesinde daha da artacak ve vatandaşlarımızın sağlık açısından dış illere bağımlılığı azalacaktır inşallah.”dedi.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00