MARDİN`DE YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ COŞKU İLE BAŞLADI

2015-2016 Eğitim ve Öğretim dönemi Artuklu ilçesinde bulunan Sakarya Aycan Çaltekin İlköğretim okulunda düzenlenen törenle başladı.

Mardin 28.09.2015 21:41:05 0
MARDİN`DE YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ COŞKU İLE BAŞLADI

2015-2016 Eğitim ve Öğretim dönemi Artuklu ilçesinde bulunan Sakarya Aycan Çaltekin İlköğretim okulunda düzenlenen törenle başladı.

            Törene Vali Ömer Faruk Koçak’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Tolga Kamil Ersöz, Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, İl Jandarma Komutanı Alaaddin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan,  İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman çok sayıda davetli, öğrenciler ve velileri katıldı.

Eğitim çalışanları olarak yeni döneme hazır olduklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, “Yeni eğitim-öğretim yılına başlayan sadece çocuklarımız değildir. Tüm eğitim çalışanları ile birlikte yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlıyoruz. 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı hepimize hayırlı olsun.” dedi. 

Törende bir konuşma yapan Vali Koçak, Eğitimin temel amacının iyi insan yetiştirmek olduğunu belirtti. İyi insan yetiştirmenin eğitimin amacı olduğu kadar varlığımızın da amacı olduğunu belirten Vali Koçak “ İyi insan tabiiki diğer insanlara faydalı olmakla mükelleftir. İyi insan olmak  yaşama hakkından kaliteli yaşama hakkına kadar, birçok hakkının garanti altına alındığı bir ortam oluşturmak için gayret sarfetmeyi de içine alır. Kendi değerlerimiz çerçevesinde iyi insan yetiştiriyoruz. Eğitim sadece bilgi vermek değildir, kişinin iyi insan olması başta ailelerin, sonra da öğretmenlerinin sorumluluğudur. Bu konuda hem ailelere hem de öğretmenlere büyük sorumluluklar düşmektedir” dedi.

Mardin’de 203 bin öğrencinin eğitime başladığını belirten Vali Koçak “2015-2016 eğitim ve öğretim döneminde yaklaşık 203 bin öğrenci eğitime başladı. Terör  insanların hak ve özgürlüklerini elinden aldığı gibi eğitim, ekonomi gibi insan hayatının bütün unsurlarını etkilemektedir. Vatandaşlarımız artık teröre yeter diyor, insanların eğitim ve yaşama haklarını elinden alan bu terör faaliyetlerine pirim vermemesi gayet tabiidir. Çeşitli baskılar ve engellemelere rağmen teröre karşı çıkan velilerimizi kutluyorum. Hendek kazarak hayatı ve eğitimi olumsuz yönde engellemeye çalışan terör örgütlerini elimizdeki bütün güçlerle engellemeye devam edeceğiz” şeklinde belirtti.

 4. sınıf öğrencilerinin birinci sınıf öğrencilerine hoş geldin çiçeği verdiği törende, şiirler okundu. Günün anlam ve önemine yönelik konuşmalar yapıldı.

Konuşmaların ardında Vali Koçak, tek tek sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti ve öğrencilere çeşitli hediyeler vererek yeni eğitim döneminin hayırlı olmasını diledi.


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04