MARDİN`DE VELİLERE ÇOCUKLARIN CİNSEL İSTİSMARI KONUSUNDA EĞİTİM VERİLDİ

Artuklu toplum sağlığı merkezi olarak Orta Köy Hasan Lami Anaokulu öğrenci velilerine Sosyal Hizmet Uzmanı Mehmet ASLAN tarafından Koruyucu ve Önleyici Sağlık Hizmetleri Kapsamında ÇOCUKLARIMIZI CİNSEL İSTİSMARDAN KORUMAK İÇİN NELER YAPMALIYIZ? konulu

Gündem 20.11.2017 11:16:45 0
MARDİN`DE  VELİLERE  ÇOCUKLARIN CİNSEL İSTİSMARI KONUSUNDA  EĞİTİM VERİLDİ

Artuklu toplum sağlığı merkezi olarak Orta Köy Hasan Lami Anaokulu öğrenci velilerine Sosyal Hizmet Uzmanı Mehmet ASLAN tarafından Koruyucu ve Önleyici Sağlık Hizmetleri Kapsamında ÇOCUKLARIMIZI  CİNSEL İSTİSMARDAN  KORUMAK İÇİN  NELER YAPMALIYIZ?  konulu eğitim verildi.

 

Artuklu toplum sağlığı merkezi  tarafından 2017 yılının sonuna kadar Artuklu ilçesindeki bütün anaokullarında ''Çocuklarımızı Cinsel istismardan korumanın yolları'' eüitiminin verileceği öğrenildi.

 

 

Artuklu toplum sağlığı merkezi  tarafından Anasınıfı öğrencilerine tehlikelere karşı kendilerini nasıl koruyabilecekleri, bedenlerinin kendilerine ait olduğu bilinci kazandırmak, başkalarının özel alanlarına saygı gösterilmesi gerektiği ''Bedenimiz yalnızca bize ait. Özel bölgelerimize anne ve babanızın dışında kimsenin bakmasına ve dokunmasına izin vermeyin. Böyle bir durumla karşılaşırsanız 'hayır' deyin  denilen ,Anasınıfı Öğrencilerine verilen mahremiyet eğitiminde, çocukların kendisinin ve diğer insanların özelinin ve özel alanının farkına varması, sosyal hayatın içinde kendi özel hayatını koruması, diğer insanların özeline saygı duyması, kendi ile çevresi arasında sağlıklı sınırlar koyması konularında bilgiler  verildi.

 

Velilere verilen seminerde ise çocuklara mahremiyet eğitimini nasıl verecekleri, bu dönemde görülebilecek davranış kalıpları ve neler yapılacağı, olumlu davranış kazandırma konusunda bilgi verildi.

 

 

 ARTUKLU HABER AJANSI -MARDİN


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00