MARDİN`DE USTA ÇIRAK BULUŞMALARI

Dicle Kalkınma Ajansı ile Mardin Artuklu Üniversitesi iş birliğiyle yürütülen ?Usta Çırak Buluşmaları? kapsamında Mardin Artuklu Üniversitesi Meslek Yüksek Okulları öğrencileriyle Mardin OSB?de faaliyet gösteren firmalara teknik gezi düzenlendi.

19.12.2019 12:56:20 0
MARDİN`DE USTA ÇIRAK BULUŞMALARI

Dicle Kalkınma Ajansı  ile Mardin Artuklu Üniversitesi iş birliğiyle yürütülen “Usta Çırak Buluşmaları” kapsamında Mardin Artuklu Üniversitesi Meslek Yüksek Okulları öğrencileriyle Mardin OSB’de faaliyet gösteren firmalara teknik gezi düzenlendi.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2019 yılı için belirlenen “Mesleki ve Teknik Eğitim” teması doğrultusunda yürütülecek faaliyetlerden biri olan “Usta Çırak Buluşmaları” kapsamında Mardin Artuklu Üniversitesi Mardin ve Kızıltepe Meslek Yüksek Okulu öğrencileriyle Mardin Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmalara çalışma ziyareti gerçekleştirildi

 

Özel sektördeki gelişmelerin öğrencilere daha hızlı ve etkili bir şekilde aktarılabilmesi için mesleğinde isim yapmış yerli ya da yabancı saha deneyimi olan ustaların meslek okullarında kısa süreli tecrübe aktarımı sağlamak amacıyla düzenlenen bu program Ajansımız öncülüğünde Mardin Artuklu Üniversitesi iş birliğiyle yürütüldü. Bu program kapsamında Mardin’de kendi sektörlerinde ön plana çıkan, kurumsallaşma düzeyi yüksek, ilimizin önde gelen firmalarından İpek Bulgur ve Miray Un firmalarına çalışma gezisi yapıldı.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi Mardin Meslek Yüksek Okulu ve Kızıltepe Meslek Yüksek Okulu Organik Tarım, Bahçe Bitkileri ve Makine Bölümü öğrencileri ilgili firmaları ziyaret ederek, firma yöneticileri eşliğinde üretim sırasında doğrudan ustalarla iletişim kurarak üretim süreçleri hakkında bilgi sahibi oldular.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10535,87%2,09
  • DOLAR

    32,28% 0,02
  • EURO

    35,02% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2473,55% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3962,61% 0,35