MARDİN`DE ÜMMET ÇOCUKLARINDAN MİLLET BAHÇESİNDE MUHTEŞEM FİNAL

Mardin İl Müftülüğü ve Artuklu İlçe Müftülüğünün birlikte yürüttüğü 4000? i aşkın öğrencinin katılımının sağlandığı 2019 Yılı Yaz Kur?an Kursları Kapanış Etkinlikleri yemekli olarak Kamor Millet Bahçesinde düzenlendi.

Mardin 9.08.2019 11:54:33 0
MARDİN`DE ÜMMET ÇOCUKLARINDAN  MİLLET BAHÇESİNDE MUHTEŞEM FİNAL

Mardin İl Müftülüğü ve Artuklu İlçe Müftülüğünün birlikte yürüttüğü 4000’ i aşkın öğrencinin katılımının sağlandığı 2019 Yılı Yaz Kur’an Kursları Kapanış Etkinlikleri yemekli olarak Kamor Millet Bahçesinde düzenlendi.

 

            Selamlama konuşmaları, İstiklal marşı ve Kur’an Tilavetiyle başlayan program, 4-6 Yaş Sınıfı ilahi ve rontlarıyla, 15 Temmuz Marşı, Ezan-Sala, Hz. Fatıma’yı şiirle anlatma, İlahiler, Şiirler ve Beden dili ile Kur'an okuma ile son buldu.

 

Selamlama konuşması yapan İl Müftümüz İsmail Çiçek, günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yaptı:

 

“Üzgünüz! Çünkü camilerimizin gülleriyle son günlerimiz…

 

Sevinçliyiz! Geleceğimiz olan evlatlarımızın öğrendiklerinden sunular izleyeceğiz. Ya Rabbi senin dininin yardımcılarından kıl duamızla…

İki ay önce, Yaz Kur’an Kurslarımız başladığında bayram günümüz demiştik. Dünyanın en masum varlıkları en masum mekânlarda bize misafir olmuşlar,  En güzeller en özele muhteşem yakışmışlardı.

 

"Camiler Çocukla Dolsun Ahlâkı Kur'an Olsun" şiarıyla mabetlerin gölgesinde yetiştirmeye çalıştık. En yüce kitap onlarla süslendi. Emanetlerimize, emanetimize sımsıkı sarılmayı Hz. Yahya’ca öğrettiğimiz ve öğrendiğimiz mekânlar onlarla cıvıl cıvıl doldu taştı. Camide büyümelerini arzuladık, büyüklenmelerini istemedik. Bu gün caminin ilgilendiği çocuğun yarın cami ile ilgilenen yetişkin olacağına iman ettik.

 

Onlara en büyük hediyemizin Allah'ın her birisine özel olarak gönderdiği mektup niteliğindeki Kitabı Hakîmi öğrenmeleri, peygamberimizi tanımaları olduğunun bilincindeyiz. Bırakacağımız en değerli mirasın güzel ahlak, iyi bir hayat olduğunun şuurundayız. Minik yüreklerine yerleştireceğimiz en değerli şeyin Allah'ın sevgisi olduğunu biliyoruz. Sizleri beklediğimizi belirtir, hepinizi kucak dolusu muhabbetlerimi sunarım, bu uğurda emeği geçen değerli İlçe Müftümüze, Hocalarımıza, Velilerimize ve Öğrencilerimize dua eder, doğru okuyabildiğimiz Kuran-ı, doğru anlayabilmeyi ve doğru yaşayabilmeyi temenni ediyorum” dedi.

 

İl Müftüsü Çiçek’ten sonra kısa bir konuşma yapan Mardin Valisi Mustafa Yaman, “Geleceğimizin çocuklarını camilerde bu etkinliklerde görmek bizler için gurur verici, bizlere bu güzel ve duygu dolu atmosferi yaşattıkları için, başta Müftü hocamıza, İlçe Müftümüze, hocalarımıza, Velilerimize ve tabi ki de öğrenci çocuklarımıza teşekkür ederim” dedi.

 

Kapanış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü  Mustafa Ali Işık’ın ardından program sona erdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00