MARDİN`DE UÇURTMA FESTİVALİ

Mardin Müzesi`nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Mardin Uçurtma Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Yaklaşık 2000 kişinin katıldığı festivalde hem çocuklar hem de Mardinliler bayram tadında bir hafta sonu geçirdiler. ?Mardin Uçurtma Festivali?nin ha

Mardin 2.12.2016 09:19:59 0
MARDİN`DE UÇURTMA FESTİVALİ

Mardin Müzesi'nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Mardin Uçurtma Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Yaklaşık 2000 kişinin katıldığı festivalde hem çocuklar hem de Mardinliler bayram tadında bir hafta sonu geçirdiler.

 

“Mardin Uçurtma Festivali’nin hazırlıklarına bir ay öncesinden başlandı. 1000 öğrencinin katıldığı festival hazırlıklarına her gün farklı mahallerden müzeye gelen çocuklar müze eğitimi atölye liderleri Savaş Tari ve Zahit Mungan koordinatörlüğünde hem uçurtmaların nasıl yapıldığı hem de yeni uçurtma tasarımları geliştirmeyi öğrendiler.

 

Kendi uçurtmalarını tasarladılar.


22-24 Nisan tarihleri arasında üç gün süren festivalin ilk iki günü Eski Mardin'de “Damda Uçurtma Keyfi” ile başladı. Damlarını festivale açan yaklaşık 100 aile kapılarını da gün boyu ziyaretçilere açık tuttu. Damlara dolan çocukların uçurtmaları Mardin Kalesi'nin etrafında rengarenk bir görüntü oluşturdu. Sıcağa rağmen yüzlerce çocuk akşama kadar damlardan inmedi.

 

Pazar günü ise Cumhuriyet Meydanı, Sabancı Müzesi ve Karayolları Parkı önünden , sabahın erken vakitlerinde uçurtmalarıyla birlikte sabırsızlıkla bekleyen çocuklar Mardin Müzesi'nin ayarladığı servisler ile Artuklu Üniversitesi kampüsündeki festival alanında toplanmaya başladılar.

 

Yiyecek ve içecek stantlarıyla çadırların kurulduğu alanda festival boyunca müzik dinletileri de yapıldı. Ailelerin de eşlik ettiği festivalde doyasıya Geleneksel bu çocuk oyuncağını uçurtan çocuklar hem eğlendiler hem de piknik yaptılar. Çeşitli sivil toplum ve eğitim kurumları ile gençlerinde yoğun katılım sağladığı festivalde halay dans ve sirk gösterileri ile Mardinliler bayram tadında bir festival geçirdiler.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19