MARDİN`DE TRABZONSPOR FIRTINASI ESTİ

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ve yönetim kurulu üyeleri PKK`lı teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk`ün hayalinin gerçekleştirilmesi amacıyla başlatılan proje kapsamında Mardin`e geldi.

1.07.2017 13:20:42 0
MARDİN`DE TRABZONSPOR FIRTINASI ESTİ

Trabzonspor Başkanı  Muharrem Usta ve yönetim kurulu üyeleri  PKK'lı teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün hayalinin gerçekleştirilmesi amacıyla başlatılan proje kapsamında Mardin'e  geldi.

 

 Burada Kaymakam Safitürk anısına kardeşlik fidanı diken Başkan Muharrem  Usta, "Futbol ve spor üzerinden dostluk ve kardeşliği pekiştirebilmek adına bunların önemi var. Bugün burada gördüğümüz gibi futbol sadece futbol değildir. Kaymakamımızın aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.

 

Derik Kaymakamlığı sırasında 10 Kasım 2016'da makam odasında PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırıda şehit düşen Kaymakam Safitürk'ün hayalinin gerçeğe dönüşmesi için başlatılan proje devam ediyor. Mardin Kızıltepe Trabzonsporlular Derneği’ni ziyaretinde anı defterine, “Sözüm olsun ki en yakın zamanda bir grup öğrenciyi Mardin’den Trabzon’a getireceğim. Onlara hem maç izleteceğim, hem de kenti gezdireceğim” diye yazan Safitürk’ün bu hayali   gerçeğe dönüşüyor. Mardin ve çevre ilçelerinden 140 öğrenciyle birlikte Mardin Valisi Mustafa Yaman, Derik Kaymakamı Hakan Kafkas, bazı bürokratlar ile şehit kaymakamın eşi Ayşegül Safitürk ve 4 yaşındaki oğlu Asım Eren de Trabzon’a  giderek , stadyumun  Gençlerbirliği maçını izlemişti. Mardin heyeti Trabzon’un tarihi ve turistik yerlerini de gezmişti.

 

TARAFTARLARIMIZ KARŞILADI 

 

Kardeşlik projesinin ikinci ayağında Trabzonspor'un  Başkanı  Muharrem Usta, Asbaşkanı  Ahmet Çubukçu, Genel Sekreteri  Genceğa Meriç, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Rıza Egemen ve Coşkun Bülbül, futbolcular Okay Yokuşlu, Yusuf Yazıcı ile Yusuf Erdoğan, Genel Müdür Yardımcısı Ulaş Özdemir, TSYD Trabzon Şube Başkanı Murat Taşkın ve Trabzon-Mardin Kardeşlik Köprüsü Projesi Koordinatörü Ahmet Külekçi ile birlikte dün  Mardin'e ziyaret gerçekleştirdi.

 

Mardin Havalimanı'nda Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Mardin Trabzonsporlular Derneği Başkanı İbrahim Aydın, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar ve bordo-mavili taraftarları   tarafından davul zurna ve halk oyunları gösterisi ile karşılanan  Trabzonspor heyeti  ardından Kızıltepe'deki hububat merkezini ziyaret ederek burada esnaflarla sohbet etti.

 

KARDEŞLİK FİDANI DİKİLDİ

 

Trabzonspor Başkanı z, yönetim kurulu üyeleri  ve futbolcular Artuklu İlçesi'nde bazı temaslarda bulundu devamında Derik Kaymakamı Hakan Kafkas'ı makamında ziyaret etti. Kaymakam Kafkas'a Trabzonspor forması hediye eden Başkan Muharrem Usta  teröristler tarafından şehit edilen Kaymakam Safitürk'ün saldırıya uğradığı hükümet binasındaki makam odasını gezdi. Başkan Usta , yönetim kurulu  üyeleri ve  futbolcular , Kaymakam Kafkas ile birlikte çocuk parkında Şehit Kaymakam Safitürk anısına "kardeşlik fidanı" dikti. Başkan Usta, "Şehit Kaymakamımızın anısını yaşatabilmek adına sembolik de olsa bir fidan dikimi yaptık. Allah rahmet eylesin. Ailesine sabırlar diliyoruz" dedi.

 

"FUTBOL SADECE FUTBOL DEĞİLDİR"

 

Bölgenin huzuru ve kardeşliğine, Trabzonspor olarak her türlü katkıyı sağlayacaklarını aktaran Başkan Muharrem Usta, "Mardin’deki taraftarlarımıza ve Mardin halkına Trabzon’dan kucak dolusu selam getirdik. Şehit Kaymakamımızın hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz" diye konuştu. Başkanımız Usta sözlerine şöyle devam etti: "Hayat böyle bir şey. Bazen şehirleri, insanları küçük bir futbol topu kardeş yapıyor, dost yapıyor. Bir gol deyçekten önemsiyoruz. Trabzonspor Anadolu'yu gerçek anlamda temsil ediyor. Anadolu'nun hangi şehrine gidersek gidelim her yerde taraftarı vardır. Mardin de bu şehirlerden ama en önemlilerinden birisi. Mardin'den başlamak üzere Anadolu'nun diğer şehirlerine de bu ziyaretleri yapacağız. Futbol ve spor üzerinden dostluk ve kardeşliği pekiştirebilmek adına bunların önemi var. Bugün burada gördüğümüz gibi futbol sadece futbol değildir."dedi.

 

TRABZONSPORLU FUTBOLCULAR  "AZİZ HATIRASINA SAHİP ÇIKACAĞIZ" 

 

Trabzonsporlu Futbolcular kay Yokuşlu, Yusuf Yazıcı ve Yusuf Erdoğan Mardin'de çok samimi ve sıcak bir ortam ile karşılaştıklarını vurguladılar. Okay Yokuşlu, "Kaymakamımız geride hakikaten çok derin ve unutulmaz izler bırakmış. Ve bu izleri takip eden, devamını sağlayan insanlarımızı görmek bizi çok mutlu etti. Hele ki Mardin'de taraftarlarımızla buluşmak ayrı bir mutluluk ve gurur vesilesiydi" derken Yusuf Yazıcı, "Biz zaten kardeştik. Şimdi bunu daha güçlü hale getirmek için daha fazla gayret göstermeliyiz" ifadelerini kullandı. Yusuf Erdoğan da, "Burada olmaktan dolayı çok mutluyum ayrıca gururluyum. Kaymakamımızın aziz hatırasına sahip çıkmak hepimizin görevi" dedi.

Trabzonspor Başkan  yönetim kurulu   ve futbolcuların  ziyaretlerinde kendilerine  eşlik eden Özel Harekat Yeşil Bereliler ile fotoğraf çektirdikten sonra Mardin Valisi Mustafa Yaman'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan  Muharrem Usta, Vali Yaman'a Trabzonspor forması ve rozeti hediye etti. Vali Yaman da Başkan Usta'ya Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin formasını verirken çeşitli hediyeler takdim etti. Başkan Usta, Mardin Trabzonsporlular Derneği Başkanı İbrahim Aydın'a da Trabzonspor forması ve rozeti verirken kardeşlik köprüsünün kurulmasında büyük emeği geçen projenin koordinatörü Ahmet Külekçi'ye de teşekkür etti. Valilik çıkışında ise Mardinspor Futbolcuları  Trabzonspor başkanı Muharrem Usta  ve futbolcularla kısa bir sohbet gerçekleştirdi. Başkan Muharrem Usta ve yönetim kurulu üyeleri  Mardin ziyaretini Eski Mardin'i gezerek tamamladı.

 

 

 


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04