MARDİN`DE TERÖRE LANET YAĞDI

Mardin`de Karayolları Parkında ellerinde Ay Yıldızlı bayraklarla buluşan On Binlerce Mardinli,Terör`e lanet yağdırdı.

13.09.2015 18:01:15 0
MARDİN`DE TERÖRE LANET YAĞDI

Mardin'de Karayolları Parkında ellerinde Ay Yıldızlı bayraklarla buluşan on binlerce Mardinli,Terör'e lanet yağdırdı.
Saat 16.00'da Mardin'in Yenişehir semtinde bulunan Karayolları Parkında ellerindeki Türk bayrakları ile buluşan Mardinli vatandaşlar,Şehitler için 1 dakikalık saygı duruşundan sonra,istiklal Marşını hep bir ağızdan okudu.
Mardin'de terör olaylarına tepki amacıyla Türk bayraklı yürüyüş düzenlendi.
Mardinli vatandaşlar tarafından düzenlenen teröre tepki yürüyüşüne Karayolları Parkında başlandı. Buradan yürüyüşe geçen topluluk,yürüyüşte 'Ne mutlu Türk'üm diyene', 'Askere kalkan eller kırılsın', 'Polise kalkan eller kırılsın' şeklinde sloganlar atıldı. Mardinli vatandaşlar,yürüyüş boyunca attıkları sloganlarla terörü  lanetledi.
On binlerin bir araya geldiği Mitingde Artuklu Haber'e   açıklama yapan  ve Asker ve polise yönelik saldırıları kınadıklarını aktaran Mardinli br vatandaş, "Yaşanan terör olayları, emperyalizmin çıkarları uğruna tıkandığı yerde kendisine kanla yol açmaya çalışmasının sonucudur. Ülkemizde meydana gelen olayların failleri ABD emperyalizmi ve onların ülkemizdeki işbirlikçileridir. Terör, farklı inanç ve kültürlere sahip farklı dinler,dilleri barındıran Mardin'de kardeşçe ve barış içerisinde yaşam bulduğu ulusal birliğimize ve bütünlüğümüze kasteder hale gelmiştir.Halkımız terörden çok zarar görmeye başlamıştır.Artık buna  izin vermeyecek, demokratik ve meşru yollardan yapılanların hesabını soracağız" diye konuştu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,80%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,12
  • EURO

    34,66% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2396,48% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00