MARDİN`DE TARİHİ MEDRESE GÖZ GÖRE GÖRE YOK OLUYOR!

Mardin`de 900 Yıllık Tarihi Medrese Şeyh Abdal Medresesi olarak ta bilinen Hüsamiye Medresesinin göz göre göre yıkıldığını belirten Mardin Artuklu ilçesi Savurkapı Mahallesi Muhtarı Burhan Evirgen,Tarihe sahip çıkılmasını istedi.

Mardin 11.02.2017 14:11:26 0
MARDİN`DE TARİHİ MEDRESE  GÖZ GÖRE GÖRE YOK OLUYOR!

Mardin'de 900 Yıllık Tarihi Medrese  Şeyh Abdal Medresesi olarak ta bilinen Hüsamiye Medresesinin göz göre göre yıkıldığını belirten Mardin Artuklu ilçesi Savurkapı Mahallesi Muhtarı Burhan Evirgen,Tarihe sahip çıklmasını istedi.

 

Artuklu Haber'i arayarak Tarihin yol olmasının önüne geçilmesini isteyen Mardin Artuklu ilçesi Savurkapı Mahallesi Muhtarı Burhan Evirgen,Tarihin yok olmasını kabullenemediklerini belirterek,Binlerce kişinin ders gördüğü ilim irfan yuvası Şeyh Abdal Medresesinin her geçen gün göz göre göre biraz daha yıkıldığını belirterek,Mardin il Kültür ve Tuizm Müdürlüğüne  de dilekçe ile başvurarak sahip çıkılmasını istedikleri halde bugüne kadar bir cevap alınamadığını belirterek,900 yıllık Medresenin duvarlarını tamamen yıkıldığını  ,Devletin bu yıkımı engelleyerek,Tarrihe sahip çıkılmasını istedi.

 

TARİHE SAHİP ÇIKILMALI

 

Muhtar Burhan Evirgen,Tarihi Medresenin Özellikle sahip çıkılarak Restore edilmesi için Mardin İl Kültür ve Turaim Müdürlüğüne başvuruda bulunduklarını ancak bugüne kadar bir cevap alamadıkları gibi,herhangi bir girişimde de bulunulmamasını üzüntü ile karşıladıklarını bu konularda duyarlı olduğuna inandığım  Mardin Valisi sayın Mustafa Yaman'a da ileteceklerini belirterek,Tarihe sahip çıkılmasını istedi.

 

Savurkapı Mahallesi sakinlerinden , Abdulkadir Özel de  Tarihi Medresenin sahipleri olduklarını belirterek,Artuklu Haber'e şunları söyledi:

 

''Biz her yere başvuruda bulunduk.Ancak Başvuruda bulunduğumuz resmi kurumlardan herhengi bir yanıt alamadık.Tarihi Binada yaşantımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Binanın içinde doğal memba suyu da akıyor..Akan bu Kaynak suyundan içenlerin şifa bulduklarına dair yaygın bir inanış  var''Diyen Abdulkadir Özel,Devletin bu tarihi binaya mutlaka sahip çıkmasını istedi.
 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

ÖZEL HABER:MEHMET GÖKBALIK


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19