MARDİN`DE SURİYELİ KADINLARA YÖNELİK AÇIKHAVA`DA KADIN HAKLARI SEMİNERİ

GAP Medrese Gül ÇATOM -KAMER Vakfı işbirliği ile Medrese Gül ÇATOM hizmet binasında , kadın hakları ve 6284 yasa ve İstanbul sözleşmesine dikkat çekilen seminer düzenlendi., Kadın Hakları semineri Artuklu Belediye Başkanlığı tarafından destek verildi.

Mardin 27.03.2018 12:28:09 0
MARDİN`DE SURİYELİ KADINLARA YÖNELİK  AÇIKHAVA`DA  KADIN HAKLARI SEMİNERİ

GAP Medrese Gül ÇATOM -KAMER Vakfı işbirliği ile Medrese Gül ÇATOM hizmet binasında  , kadın hakları  ve  6284 yasa ve İstanbul sözleşmesine dikkat çekilen seminer düzenlendi., Kadın Hakları semineri Artuklu Belediye Başkanlığı tarafından destek verildi.

 

 

Medrese Gül ÇATOM hizmet binasında düzenlenen etkinlik kapsamında, Mardin Barosu Avukatı Rıdvan Gümüş kadın hakları ve hukuksal boyutu dahilinde, danışmanlık ve seminer verirken, ŞÖNİM Şiddeti önleme ve izleme merkezi sosyal çalışmacısı Zozan Harputlu tarafından, katılımcılara kadına yönelik şiddetin engellenmesi  ve Kadın hakları konusunda bilgi verildi.

 

Etkinlikte ayrıca   ŞÖNİM destek ve hizmetleri kapsamlı bilgi aktarımı gerçekleştirildi.Program kapsamında " Dün,bugün, yarın benim, Haklarıma dokunma, bir dilek tut aklımca ve yüreğimce olsun, bu yaşam sadece benim, Umut insanda.." sloganları ile kadınlar tarafından yazılan kadın dilekleri ve yaşamlarından, beklentileri yazılıp dilek ağacına asılarak... cinsiyet fırsat eşitliliği sembolü oluşturuldu.

 

Suriye'li ve Mardin'li kadınların temel talep ve dileklerinin huzur,mutluluk, kadının ekonomik hayata yer alması ve Suriye'de ki savaşın bitmesi ve ülkelerine geri dönmeleri kapsamlı dilekler yer aldı.

 

4-10 yaş gurubunda yer alan çocuklara yönelik Mardin Gençlik Kültür Evi işbirliğinde sosyal etkinlik düzenlendi.Düzenlenen etkinlikte çocukların sosyal yaşama katılımlarının desteklenmesi sağlandı. Program sonunda Mardin iline özgü geleneksel hikayeler anlatıldı ve program 250 kadın,150 çocuğun katılımı ile son buldu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    10739,60%0,90
  • DOLAR

    32,18% 0,08
  • EURO

    34,97% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2515,35% 0,21
  • Ç. ALTIN

    4013,31% 0,00