MARDİN`DE ŞİMDİ YARALARI SARMA ZAMANI

Diyanet İşleri Başkanlığı, ?Şimdi Yaraları Sarma Zamanı? başlığı altında terör saldırılarında yaşamını yitiren şehitlerin yakınları ve Güneydoğudaki terör mağduru vatandaşlara yönelik yardım kampanyası başlattı.

Gündem 12.02.2016 11:57:32 0
MARDİN`DE ŞİMDİ YARALARI SARMA ZAMANI

Diyanet İşleri Başkanlığı, ‘Şimdi Yaraları Sarma Zamanı’ başlığı altında , terör saldırılarında yaşamını yitiren şehitlerin yakınları ve Güneydoğudaki terör mağduru vatandaşlara yönelik yardım kampanyası başlattı.Türkiye Diyanet Vakfı Mardin şubesi tarafından Terörden Mağdur ıolan ailelere yardım malzemesi dağıtımına başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, ‘Şimdi Yaraları Sarma Zamanı’kampanyası kapsamında yardım kolilerinin Dağıtımına başlanması nedeniyle kısa bir açıklama yapan,Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun Terörden Mağdur olan Ailelere Dağıtılmak üzere Gönderilen yardım Malzemelerinin Yaraların sarılması için Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Gönderilen Yardım malzemelerinin dağıtılmasına başlandığını belirterek,''  Yaraların Sarımasına sebep olan ve  buna aracı olanlara şukran ve teşekkür Borçluyuz.''Dedi.

Mardin'e yaptığı 2 günlük  Ziyaret sırasında Kampanyaya yönelik olarak basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez şunları söylemişti:

''Cizre’de, Silopi’de, Silvan’da, Sur’da, Nusaybin’de, İdil’de evleri tahrip edilen nice kardeşlerimiz oldu. Kendi evlerini, kendi şehirlerini terk etmek zorunda kalan nice vatandaşımız oldu. Kepenklerini kapatmak zorunda kalan nice kardeşimiz oldu. İşlerini, iş yerlerini terk etmek zorunda kalan kardeşlerimiz oldu. Okulları, camileri yıkıldı, evleri yıkıldı, terörün o çirkin yüzü evlerinin önlerine çukurlar kazarak, oralara bombalar yerleştirerek bütün o bölgeleri yaşanmaz hale getirdiler. Ve burada yaşayan nice kardeşimiz, nice vatandaşımız kendi evlerini, kendi yurtlarını, kendi şehirlerini terk ederek başka şehirlerde, başka yerlerde yer edinmeye, yurt edinmeye başladılar, çocuklarını okullara göndermez oldular. Şimdi hep birlikte evsize ev, yuvasıza yuva olalım. Dünyadaki bütün mazlumlara sahip çıkan milletimiz bugün terör mağduru olan vatandaşlarımızı elbette yalnız bırakmayacaktır. Gelin terörle örselenen ruhları birlikte tedavi edelim, o kazılan çukurları hep birlikte şefkatli ellerimizle kapatalım ve üzerine çiçekler dikelim. Evinden, yurdundan, toprağından koptuğu için garipleşen bütün yüreklere biz milletçe dokunalım. Bu vatanın geleceği olan yavruların gözlerinin önündeki o yıkıntı sahnelerini hep birlikte silelim, kulaklarındaki silah seslerini hep birlikte unutturalım. Şimdi terör mağduru kardeşlerimizin de yaralarını sarma zamanıdır.''

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19