MARDİN`DE ŞEHİTLERİN İSİMLERİ CAMİ VE KUR`AN KURSLARINDA YAŞATILACAK

Mardin Artuklu ilçesinde yapımı tamamlanan Cami ve Kız Kur?an Kursuna Şehitlerin adları verildi. Cami ve Kur?an Kursuna tabelalar, dualar eşliğinde asıldı.

Mardin 17.11.2016 20:42:56 0
MARDİN`DE ŞEHİTLERİN İSİMLERİ CAMİ VE KUR`AN KURSLARINDA YAŞATILACAK

Mardin Artuklu ilçesinde yapımı tamamlanan Cami ve Kız Kur’an Kursuna Şehitlerin adları verildi. Cami ve Kur’an Kursuna tabelalar, dualar eşliğinde asıldı.

Yeni TOKİ Camii ve ilk TOKİ camisinde açılan Kız Kur’an Kursuna şehitlerin isimleri veridi. Yeni TOKİ’de inşaatı tamamlanan camiye “15 Temmuz Şehitleri Camii” ismi verilirken, ilk TOKİ camiinin altında ise yeni Kurulan Kur’an Kursuna “Şehit Turgut İnaç” ismi verildi.

 

“Şehit Turgut İnaç Kur’an Kursu” ve 15 Temmuz Şehitleri Camii’nin tabelaları dualar eşliğinde yerlerine asılarak açılışı yapıldı. Turgut İnaç Kız Kur’an kursunun açılış programına;  İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Tosun, Asayiş Şube Müdürü Serhan Açıkgöz, Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Şahika açıkgöz, İl Müftü yardımcısı İsmail Ünal, Artuklu İlçe Müftüsü Mustafa Ali Işık, Emniyet ve Müftülük personeli ve kız Kur’an kursunda eğitim gören öğrenciler katıldı.

 

Açılış programı İl Müftü yardımcısı İsmail Ünal’ın Kur’an Tilavetiyle başladı. Daha sonra il Müftüsü Dursun Ali Coşkun kısa bir konuşama yaptı.

 

Müftü Coşkun konuşmasında bugün hem emniyetten hem müftülükten arkadaşlarımızın katılımıyla şehit Gaffari Güneş’in yakın silah arkadaşı ve mesai arkadaşı şehit Turgut İnaç kardeşimizin ismini Kur’an kursuna vermeyi uygun bulduk tabi bunu yaparken değerli emniyet müdürlerimizle istişare ederek ailesiyle, yakınlarıyla görüşerek rızalarını alarak biz de mevzuatımız doğrultusunda bu ismi koyduk. Şehitlerimize bu saatten sonra yapabileceğimiz en güzel şey arkalarında hayırla dua etmektir. Bu isimlerin verilmesinde ki amaç ta her Camiye gelen, her Kur’an kursuna gelen vatandaşlarımız bu isimleri görünce ruhlarına bir Fatiha bağışlasın istiyoruz. Amaç  budur Ben tekrar bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken ailelerine sabrı cemil niyaz ediyorum.” Diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Duadan sonra katılımcılara Gülsuyu ve Lokum ikram edildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

HABER;MEMET GÖKBALIK


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07