MARDİN`DE ŞEHİT POLİS SON YOLCULUĞUNA DUALARLA UĞURLANDI

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak,Bölücü Terör Örgütü Mensuplarına çağıda bulunarak,"Biz burada çukur kazarken, bombalar patlatırken, kendi milletimize ihanet ederken sizler sıcak yataklarınızda lüks odalarınızda keyif yapıyorsunuz. Biz artık sizin oyunların

Mardin 29.02.2016 12:58:41 0
MARDİN`DE ŞEHİT POLİS SON YOLCULUĞUNA DUALARLA UĞURLANDI

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 28/02/2016  Pazar günü bölücü terör örgütü mensuplarınca polis zırhlı kobra aracına düzenlenen roketatarlı saldırı sonucu şehit olan  Mustafa Çetin  son yolculuğuna uğurlandı.Şehit polis Mustafa  Çetin için  İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. 

Mardin İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene Mardin Valisi  Ömer Faruk Koçak,  70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Vali yardımcıları;  Ali İkram Tuna, Aziz Onur Aydın, Bahattin Çelik, Tolga Kamil  Ersöz, İlker Özerk Özcan,  Kızıltepe Kaymakamı Ali Güldoğan, Artuklu Kaymakamı  Şakir Öner Öztürk, Nusaybin Kaymakamı Murat Sarı , İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Mardin İl Jandarma Alay Komutanı Alaaddin Karsavuran,sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Şehit polis memuru Mustafa Çetin'in özgeçmişinin  okunması ile başlayan törende İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan  bir konuşma yaparak terör örgütü mensuplarına karşı yürütülen operasyonların devam edeceğini belirtti.

Vali Ömer Faruk Koçak,  Şehit polis memuru Mustafa Çetin'in İstanbul'dan geçici görev ile Nusaybin'e göreve geldiğini belirterek “Her şehidimiz, her gazimiz birliğimize ve bütünlüğümüze bir çimento oluyor. Bunu bilmeyen gafiller bir kere daha görsünler. Gafillere bir kere daha söylüyorum, dönün Cizre'ye bakın sonunuz belli, Silopi'ye bakın sonunuz belli, Sur'da bitmek üzeresiniz sonunuz belli. Dargeçit'te ve Derik'te sonunuz belli. O çukurları kazan gafillere diyorum ki; elinize silah tutuşturanlara dönün deyin ki, "Biz burada çukur kazarken, bombalar patlatırken, kendi milletimize ihanet ederken sizler sıcak yataklarınızda lüks odalarınızda keyif yapıyorsunuz. Biz artık sizin oyunlarınıza gelmeyeceğiz" deyin. Sonunuzu görüyorsunuz, bu hazin sona gitmeden bir kez daha o gafillere diyorum ki bu işin sonu yok. Biran önce teslim olun"

Konuşmaların ardından Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, dua okudu. Duanın ardından silah arkadaşları tarafından omuzlara alınan Çetin'in naaşı, salavat ve tekbirler eşliğinde cenaze aracına bindirildi.Şehidin naaşı, defnedilmek üzere Konya'nın Ilgın ilçesine gönderildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04