MARDİN`DE ŞEHİT POLİS EBEDİYETE UĞURLANDI

Mardin`in Dargeçit ilçesinde PKK`lı teröristlerin zırhlı polis aracına düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Ercan Hırçın için Mardin il emniyet müdürlüğünde resmi tören düzenlendi.

Mardin 9.09.2015 16:00:15 0
MARDİN`DE ŞEHİT POLİS EBEDİYETE UĞURLANDI

Mardin'in Dargeçit ilçesinde PKK'lı teröristlerin zırhlı polis aracına düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Ercan Hırçın için Mardin il emniyet müdürlüğünde resmi tören düzenlendi.

Mardin Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki törene Vali Ömer Faruk Koçak,  İl Protokolü, şehidin ailesi, Emniyet ve Askeri personellerin yanında çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin öz geçmişinin okunmasıyla başlayan tören, İl Emniyet Müdürü Vekili Murat Tosun’un konuşmasıyla devam etti. Tosun yaptığı konuşmada "Birlik ve beraberliğimizi hedef alan terör örgütüne karşı yürüttüğümüz bu mücadelede, kahraman teşkilat mensubumuz Ercan Hırçın kardeşimizi hain bir saldırı sonucu kaybetmiş bulunuyoruz. Acımız, hüznümüz çok büyüktür. Ancak vatan ve millet yolundaki mücadelemiz Çanakkale ruhunda, Bedir ruhunda olduğu gibi aynı inanç ve kararlılıkla devam edecektir. Biz inanıyor ve biliyoruz ki milletimiz her zaman yanımızdadır. Bu büyük millet, tehditler karşısında şehit olmayı bir onur ve gurur kaynağı olarak görmüştür" dedi.

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun’un yapmış olduğu duanın ardından düzenlenen kortej yürüyüşünde şehidimiz omuzlara alınarak tekbirlerle uğurlandı.

Şehir merkezindeki uğurlamanın ardından Mardin Havaalanında Vali Koçak ve il protokolü tarafından uğurlanan şehidimiz,ailesi ile birlikte Türk Hava Kuvvetlerine ait uçakla memleketi Karabük’e gönderildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10160,42%-0,13
  • DOLAR

    32,24% -0,06
  • EURO

    35,03% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2460,54% 0,60
  • Ç. ALTIN

    3945,17% 0,82