MARDİN`DE ŞEHİT DÜŞEN ER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Mardin`in Midyat ilçesinde terör örgütü PKK`nın askeri araca düzenlediği mayınlı saldırıda şehit olan Jandarma Er Barış Akkabak için Diyarbakır`da tören düzenlendi.

Mardin 2.08.2015 17:34:41 0
MARDİN`DE ŞEHİT DÜŞEN ER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Diyarbakır Asker Hastanesi bahçesinde düzenlenen törende şehidin öz geçmişi okundu, dualar edildi.
 
Daha sonra şehit Akkabak'ın cenazesi, havayoluyla memleketi Antalya'nın Serik ilçesine uğurlandı.
 
Jandarma Er Akkabak, dün Midyat'ta Şenköy ve Gelinkaya mahallesinden geçen Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı'nın güvenliğini sağlayan askeri aracın geçişi sırasında, terör örgütü PKK tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olmuştu. Olayda 4 asker de yaralanmıştı.

MARDİN’in Midyat İlçesi’nde PKK saldırısı sonucu şehit düşen 20 yaşındaki Jandarma Komando Er Barış Akkabak’ın Antalya’nın Serik İlçesi’ndeki dede evine ateş düştü.

Kozan Mahallesi’ndeki eve sabah saatlerde gelen yetkililer, şehidin dedesi Ramazan ve anneannesi Havva Akkabak’a acılı haberi verdi. Şehit haberinin verilmesi ardından eve büyük Türk bayrağı asıldı, komşuları ve yakınları aileye başsağlığı diledi. Şehidin anneannesi ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. sinir krizi geçiren anneanne Havva Akkabak’a sağlık görevlileri ambulansta mÜdahale etti. "İçim yanıyor" diye feryat eden dede Ramazan Akkabak, sinir krizi geçirdi, gömleğini yırttı. 

 

Dede Ramazan Akkabak, torununu küçüklükten itibaren kendisinin büyüttüğünü söyledi. "Barış benim çocuğumdu" diyen deden Akkabak, "25 bin liraya araba aldım, dükkanı vardı. Askerden dönünce evlenecekti. Her şeyi hazırdı. Hazırlığını yapmıştı. Acı haber geldi, şehit oldu" dedi.

Şehidin dayısı Şaban Akkabak da yeğeniyle dün telefonla konuştuğunu belirtti. Motosiklet  kullandığı için "Ben seni ararım" dediğini kaydeden Akkabak, "5- 10 dakika sonra ben aradım ancak meşgule aldı. Ardından, ’Operasyona gidiyorum, ortalık karışık’ diye mesaj attı. Ondan sonra da görüşemedik" diye konuştu.

Mardin'in Midyat ilçesinde teröristlerce yola döşenen mayının askeri aracın geçişi sırasında patlaması sonucu şehit olan jandarma komando er Barış Akkabak (20), memleketi Antalya'da son yolculuğuna uğurlandı.

 

Tabutun musalla taşından kaldırılması sırasında şehidin anneannesi Havva Akkabak "Bir anne diyemedin, anneannen burada. Ne olur beni de alın, beni de götürün" diye feryat etti. Bu arada şehidin dedesi Ramazan Akkabak'ın pantolonundaki yamalar dikkat çekti.

Namazı kıldıran Antalya İl Müftüsü Osman Artan, yaptığı konuşmada, şehitlik mertebesinin İslam inancında çok önemli bir yeri olduğunu ifade ederek, bugün ibadetlerimizi rahat ve huzurlu bir şekilde yapabiliyorsak, bunun Çanakkale'deki şehitlerimizin döktükleri kanın neticesi olduğunu söyledi.

Barış Akkabak'ın da bu vatan topraklarında ibadetlerimizi rahatça yapabilmemiz için canını cennetteki makamlarla değiştirdiğini vurgulayan Artan, "Bu kardeşimiz kalleşçe ve yüzlerine maske takarak 'barış elçisi' adı altında konuşmalar yapan insanların, pusu kurmak suretiyle, bir mayının patlaması suretiyle şehit oldu" diye konuştu.

Cenaze törenine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Hüseyin Samani, Sena Nur Çelik, CHP Antalya milletvekilleri Niyazi Nefi Kara, Mustafa Akaydın, Çetin Osman Budak, MHP Antalya Milletvekili Tarkan Akıllı, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,60%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88