MARDİN`DE S PLAKALARDAN ALINAN HARÇLAR ESNAFI İSYAN ETTİRDİ

Mardin`de S plaka ile çalışan Servis sürücüleri tarafından yapılan Protesto gösterilerinin ardından Mardin Büyükşehir Belediyesi yazılı açıklama yaparak,Açıklamada, esnaflar tarafından dile getirilen iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, Büyükşehi

Mardin 6.10.2016 00:07:01 0
MARDİN`DE S PLAKALARDAN ALINAN  HARÇLAR ESNAFI İSYAN ETTİRDİ

Mardin'de S plaka ile çalışan Servis sürücüleri tarafından yapılan Protesto gösterilerinin ardından Mardin Büyükşehir Belediyesi yazılı açıklama yaparak,Açıklamada, esnaflar tarafından dile getirilen iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, Büyükşehir Belediye Meclisinin 27 Kasım 2015 tarih ve 211 sayılı kararı ile 2016 yılı vergi rüsum harç ve ücret tarifeleri gereği tahsilat yapıldığı açıklandı.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, S plaka ile çalışan esnafların protesto gösterisi ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, esnaflar tarafından dile getirilen iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, Büyükşehir Belediye Meclisinin 27 Kasım 2015 tarih ve 211 sayılı kararı ile 2016 yılı vergi rüsum harç ve ücret tarifeleri ile belirlendiği vurgulandı.
 
Açıklamada, Ulaşım Daire Başkanlığı ücret tarifesinin madde 7’de belirlendiği şu verilerle paylaşıldı:
*Mardin ve İlçeleri öğrenci ve personel servis taşımacılığı, S Plaka hat devir ücreti, bin 500 TL
*S Plaka Güzergah izin belgesi 500 TL
*Kırsal mahalle ile ilçeler arası öğrenci ve personel taşıyan S Plaka güzergah izin belgesi, 200 TL olarak alınmaktadır.
 
Yine aynı tarifeler kitapçığının, 21. Maddesin de araç uygunluk belgesi içinde minübüslerden 300 TL ücret alındığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar belirtildi: Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin 14/12/2015 tarihli ve 220 sayılı kararı ile 6360 sayılı Kanundan önce tahsisi ve harf grubu belirlenen (S) ticari plaka sahiplerinden (öğrenci ve personel taşımacılığı) güzergah izin belgesi almayıp yapılacak müracaatlar neticesinde ilk kez güzergah izin belgesi başvurusun da bulunan araç sahiplerinin aracın yönetmeliğe uygun olası kaydı ile bir sefere mahsus olmak üzere Derik, Dargeçit, Mazıdağı, Savur, Yeşilli, Ömerli ilçeleri için 2 bin  TL ile Artuklu, Kızıltepe, Nusaybin Midyat ilçeleri için 3 bin TL güzergah başvuru harcı alınmasına oy birliği ile karar verilmiştir. Demektedir.Kurumumuzca yapılan iş ve işlemler Belediye mevzuatına uygun olarak yapılan işlemlerdir. Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı Müfettişlerince inceleme yapılmıştır. 1184 işlemden sadece 26 esnafımız kurumumuza şartsız bağış yapmıştır. Bu bilgiler İçişleri Bakanlığı Müfettişlerine de verilmiştir.”
 
Protesto yapan esnafın geçmişte aldıkları plakaları bu güne kadar sakladığı ve herhangi bir araca tescil edilmediği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi: “Belediyemiz Büyükşehir olduktan sonra, S Plakalar ile ilgili talep olduğundan geçmişte çeşitli şekilde almış oldukları plakaları gün yüzüne çıkarmışlardır. Kurumumuz esnafımızdan yana bir tutum içeresinde olduğundan dolayı bu plakaları iptal etmemiş ve esnafımıza belli bir süre vererek  tescil  edilmesini sağlamıştır. Meclis kararında da dikkat edilirse ilk defa bu başvuruyu yapan esnafımızdan bu ücret alınmaktadır.”
 


 Eylemin provakasyon amaçlı olduğunu vurgulanan açıklamada, “ İddia edilenler gerçek dışıdır. Tarafımızdan yapılan işlemlerde bir eksiklik veya uygunsuzluk varsa eyleme katılan ve esnaf temsilcisi olduğunu iddia eden şahıslar yargıya gidebilirler. Kurumumuzda yargının vereceği karara uyacaktır. Hiç kimsenin bundan şüphesi olmasın” denildi. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 

 


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07