MARDİN`DE RESİM KURSU ÖĞRENCİLERİ SERGİ AÇTI

Mardin Büyükşehir Belediyesi okulların tatil olması ile birlikte açtığı kurslar ile öğrencilerin ve çocukların gelişimine katkı sağladı. Çocuklar spor kurslarından sanat kurslarına kadar birçok alanda çocukları eğitime tabi tutuldu

Mardin 15.08.2017 18:13:05 0
MARDİN`DE  RESİM KURSU ÖĞRENCİLERİ SERGİ AÇTI

Mardin Büyükşehir Belediyesi okulların tatil olması ile birlikte açtığı kurslar ile öğrencilerin ve çocukların gelişimine katkı sağladı. Çocuklar spor kurslarından sanat kurslarına kadar birçok alanda çocukları eğitime tabi tutuldu. Kursları başarıyla tamamlayan öğrenciler ise eserlerini sergilemeye başladı.

 

Mardin'de çocuklar için açılan resim kurslarında eğitim alan öğrenciler ilk sergisini gerçekleştirdi. Mardin Müzesi’nde yapılan “Taş Devri” isimli sergiye Mardin Valisi ve  Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman’ın eşi Gülseren Yaman’da katılırken, eserler sergiye gelenlerin takdirini kazandı.

 

Çocuklara sağlanan kurslar ile yeteneklerinin ortaya çıkmasının önemine vurgu yapan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman’ın eşi Gülseren Yaman , “Mardin ‘Çocuk Gülerse Şehir Güler’ sloganını kendimize yol edinen ve bu slogan için güzel çalışmalar yapan bir şehir.  Çocuklarımızın mutluluğunu hedefleyen her türlü çalışmanın bizler de yanındayız. Açılan kurslar da çocuklarımızın ve öğrencilerimizin her anlamda gelişmesine katkı sağlamaktadır. Bugün burada öğrencilerimiz ve çocuklarımıza fırsat verildiğinde ne kadar güzel işler yaptığına bir kez daha şahit olduk” dedi.

 

Açılan resim sergisinde birbirinden değerli resimlerin olduğunu vurgulayan Gülseren  Yaman, “Çocuklarımız resme olan ilgilerini yaptıkları eserleriyle bir kez daha göstermişlerdir. Biz bu eserleri gördüğümüzde bir kez daha mutlu olduk. Çocuklarımızın yeteneklerinin bu şekilde ortaya çıkmasından dolayı gurur duyduk. İnanıyoruz ki çocuklarımızın potansiyeli ortaya çıkarıldıkça ilimizde sanat ve kültür adına güzel gelişmeler olacak” şeklinde konuştu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% -0,10
  • EURO

    34,77% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2424,29% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3924,06% 0,00