MARDİN`DE RAMAZAN BAYRAMI COŞKUSU

Onbir Ayın Sultanı olan Ramazan ayının sona ermesiyle Başlayan Ramazan bayramı, Mardin`de büyük bir coşkuyla kutlanıyor.

Mardin 4.06.2019 11:44:33 0
MARDİN`DE RAMAZAN BAYRAMI COŞKUSU

Onbir Ayın Sultanı olan Ramazan ayının sona ermesiyle Başlayan Ramazan bayramı, Mardin'de büyük bir coşkuyla kutlanıyor.

 

Mardin ve ilçelerinde sabahın erken saatlerinde bayram namazı için küçük-büyük herkes camilere akın etti. Mardin Ulu Camii, Fuat Yağcı Camii, Kuba Camii, Yeni Camii gibi büyük camiler sabahın erken saatlerinden itibaren dolup taştı.

 

Mardin'de Bayramlarda geleneksel olan Mezarlık ziyaretinin ardından akraba ziyaretlerine geçildi. Ev ev akraba ve komşularını gezen Mardinli vatandaşlar  birbirleriyle kucaklaşarak bayramlarını tebrik ettiler. Bu arada çocuklar da ev ev gezerek “Bayramınız Kutlu Olsun” diyerek şeker  topladı.

 

Mardin'de Vali Mustafa Yaman,Ak Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya,Ak Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç ve Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı Ramazan Bayramının ilk bayramlaşmasını gece gündüz demeden  vatandaşların güvenliği ve  rahat uyuması için fedakarca çalışan Mehmetçiklere yaptı.. İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törende askerlerin Ramazan Bayramını kutlayan hayet buradan İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne geçerek ,Emniyet mensupları ile bayramlaştı.Daha sonra Mardin Devlet Hastanesine giderek burada yatan Hastalar ve Personel ile bayramlaşan, hayet daha sonra  Musa Cihaner Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan  çocukları  ziyaret ederek bayram mutluluğunu paylaştı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/ARTUKLU


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07