MARDİN`DE ONBİNLER ``HUZUR VE KARDEŞLİK``İÇİN YÜRÜDÜ

Mardin`de sivil toplum kuruluşlarınca organize edilen mitingde, terör örgütü PKK ve saldırıları protesto edildi.Çok yoğun katılım yaşanan Mitingde Türk Bayrakları ile yer alan vatandaşlar Teröre lanet okudu.

Mardin 24.12.2016 08:14:47 0
MARDİN`DE ONBİNLER  ``HUZUR VE KARDEŞLİK``İÇİN YÜRÜDÜ

Mardin'de sivil toplum kuruluşlarınca organize edilen mitingde, terör örgütü PKK ve saldırıları protesto edildi.Çok yoğun katılım yaşanan Mitingde Türk Bayrakları ile yer alan vatandaşlar Teröre lanet okudu.

 

Hoşgörü diyarı olarak anılan kadim kent Madin'de Farklı din, dil ve kültürden kişilerin yıllardır kardeşçe bir arada yaşadığı Mardin'de faaliyet gösteren 52 dernek, vakıf, oda ve sendikanın oluşturduğu "Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu" öncülüğünde, cuma namazı sonrası, terör örgütü PKK'nın saldırılarının protesto etmek  amacıyla "Huzur ve Kardeşlik" mitingi düzenlendi.

 

Mardin'de 52 dernek, vakıf, oda ve sendikanın oluşturduğu "Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu" öncülüğünde,düzenlenen yürüyüşe Ak Parti Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu,Ceyda Bölünmez Çankırı,Eski Mardin Bağımsız Milletvekillerinden Süleyman Bölünmez,Ak Parti Mardin il Başkanı Mehmet Ali Dündar,Ak Parti Mardin İl Gençlik Kolları Başkanı Halil Yomak,Ak Parti ilçe Başkanları,Mardin Valisi Mustafa Yaman ,Artuklu İlçe Kaymakamı Şakir Öner Öztürk,DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ,MUSİAD Başkanı Nureddin Kasap,Mardin'in önde gelen Kanaat Önderleri,STK Liderleri,Kamu Sendikaları ve çok sayıda Mardinli  vatandaş katıldı.

 

Mardin'in Yenişehir Mahallesi'nde Karayolları Parkı'nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ,kanaat önderleri ve Mardinli vatandaşlar son günlerde artan terör saldırıları ile terörü kınayarak Terör Örgütleri aleyhine çeşitli sloganlar attı.

 

Karayolları parkında bir araya gelen Onbinlerce Mardinli vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla "Vatan sana canım feda", "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "Türk-Kürt kardeştir, PKK kalleştir" sloganları attı.

 

Artuklu Haber mikrofonuna açıklama yapan Mardinli bir vatandaş  "Türkiye'de huzur, sükun ve kardeşlik iklimin hakim olmasından rahatsız olan odaklarca  Geçen hafta  Kayseri'de, Daha önce   İstanbul'da gerçekleşen terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Laz hepimiz biriz, beraberiz. Sık sık tekrarladığımız bu cümle her geçen gün bizim için daha anlamlı hale gelmektedir. Bu kardeşliği parçalamak isteyen PKK terör örgütü, işine-okuluna giden masum insanlarımızı, Türk-Kürt demeden hafta sonu iznine çıkan gencecik askerlerimize saldırmıştır. Terör örgütlerinin hedefi milletimizi ve dinimizi yok etmektir. Bu anlamda tüm terör örgütlerini lanetliyoruz" dedi.

 

Mardinspor taraftarları da açtıkları pankartla Karayolları Parkında düzenlenen ''Huzur ve Kardeşlik''Mitinginde ön saflarda yerini aldı.

 

Karayolları Parkında  konuşmacılar tarafından yapılan ve Terör olaylarını telin eden konuşmaların ardından,Miting  olaysız olarak sona erdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 


23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88