Mardin`de Okuma Yazma Seferberliğinde Rekor

Mardin Büyükşehir Belediyesi okuma yazma bilmeyen vatandaşların okuma yazma öğrenmesi için önemli çalışmalar yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan öncülüğünde başlanan Okuma Yazma Seferberliğinde Mardin yaptığı çalışmalar ile dikk

Mardin 19.03.2019 10:58:18 0
Mardin`de Okuma Yazma Seferberliğinde Rekor

Mardin Büyükşehir Belediyesi okuma yazma bilmeyen vatandaşların okuma yazma öğrenmesi için önemli çalışmalar yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan öncülüğünde başlanan Okuma Yazma Seferberliğinde Mardin yaptığı çalışmalar ile dikkat çekti. Bu bağlamda 2 bin 200 kadına ulaşılarak kadınların okuma ve yazma öğrenmesi sağlandı. Kırsal mahallelerde haneler tek tek hedefe ulaşmak için ziyaret edilirken, okuma yazma bilmeyen kadınların tespitinin sağlandı. Akabinde ise  açılan 151 kursla eğitimler verildi.  Mardin Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi (MARMEK) ukdesinde sürdürülen bu çalışmayla nüfusa oranla Türkiye birinciliği elde edildi. Okuma yazma öğrenen kadınlar sertifikalarına kavuşurken, mutlulukları gözlerinden okundu.

 

Konu hakkında açıklama yapan Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, “İlimiz örnek olmaya devam ediyor” dedi. Çok önemli bir projeye daha büyük katkı vermenin heyecanını yaşadıklarını dile getiren Yaman, “İlimizde her yönüyle başarılı çalışmalara imza atmaktayız. Vatandaşlarımızın mutlu olması hedefiyle başladığımız yolda 2 yılda önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Bu çalışmalardan birisi ise okuma yazma bilmeyen kadınlarımızın eğitim almalarıyla ilgiliydi. Bilindiği gibi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan Hanımefendi Okuma Yazma Seferberliği başlatmıştı. Bu çağrıya tüm illerimiz katılım sağlamıştı. İlimizde yapılan çalışmalar ile Türkiye çapında ilk 10’a girdik. Fakat nüfusa orantılı baktığımızda birinci olduk diyebiliriz” diye konuştu.

 

Yaman şöyle devam etti: “Bu başarıyı elde edebilmek için personellerimiz özveri ile çalıştı.  Tüm kırsal mahallelere giderek hane hane kapıları çaldılar. Okuma yazma bilmeyen kadınları tespit ederek kursların açılmasını sağladılar. 1 yıl da 2 bin 200 kadına açtığımız 151 kursla okuma yazma öğrettik. Şimdi kadınlarımız gittikleri yerlerde sıkıntı yaşamadan işlerini görebiliyorlar. Onların dualarını almak ise en büyük mutluluğumuz. Bu konuda çalışmalarımız devam edecek”

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


24.9° / 14.9°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,34
  • EURO

    34,71% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2403,71% 1,00
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00