MARDİN`DE ``ÖĞRETMENLER GÜNÜ``NE SADE KUTLAMA

Mardin`de Öğretmenler Günü programı Hükumet Konağı meydanındaki Atatürk Büstüne çelenklerin sunulması ile başlandı.Mardin`de Artuklu Üniversitesi,Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliklere,Mardin dışında bulunması nedeniyle Mardin Valisi Ömer Faruk

Mardin 26.11.2015 11:16:18 0
MARDİN`DE ``ÖĞRETMENLER GÜNÜ``NE SADE KUTLAMA

 Mardin'de Öğretmenler Günü programı Hükumet Konağı meydanındaki Atatürk Büstüne çelenklerin sunulması ile başlandı.Mardin'de Artuklu Üniversitesi,Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliklere,Mardin dışında bulunması nedeniyle Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak  ve Mardin BB Eş Başkanları ve Artuklu ilçesi Belediye Başkanları  katılmadı.

 Mardin'deki kutlama Programına,Mardin dışında bulunması nedeniyle Mardin Valisi ve Belediye Başkanlarının hiçbiri katılmadı.Kutlama  Programına Vali Vekili Tolga Kamil Ersöz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa İmrak, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Vali Yardımcıları Ali İkram Tuna ile Bahattin Çelik, Mardin İl Jandarma Alay Komutanı Alaaddin Karsavuran, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, Milli Eğitim camiası, kamu kurum kuruluş müdürleri ve öğrenciler katıldı.

           Daha sonra Atatürk Kültür Merkezinde hazırlanan etkinliklere geçildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program “ Öğretmen Nedir” adlı sine vizyon gösteri ile devam etti. Kıdemli öğretmenler adına Mehmet Ali Kaplan’ın konuşmalarının ardından Vali Vekili Tolga Kamil Ersöz konuşmasında;

          “Öğretmenlik mesleği fedakârlık gerektiren bir meslektir. Anadolu'nun her köşesinde, nereye giderseniz gidin mutlaka bulacağınız, bayrağı dalgalandıran, mutlaka ben varım diyen, başka kimse var mı diye sağına soluna bakmadan, sadece ben olsam yeter deyip çocukların hayatını şekillendiren onlara bir misyon, vizyon veren öğretmenlerin günü bugün. Öğretmenlerimizin bu güzel gününü ben de bir kez daha tebrik etmek isterim.

         Kendi İlkokul zamanımdan da hatırlıyorum. Şimdi de ilkokulları dolaşıyoruz, öğrencileri ziyaret ediyoruz köylerde, Mardin merkez ve ilçelerinde. Neredeyse tüm çocuklar öğretmen olmak istiyorlar. Çünkü hayatlarında en güzel prototip, en güzel vizyon, en güzel hayati açılan pencere olarak öğretmenlerini görüyorlar ve öğretmen olmak onlar için en önemli gaye, en önemli hedef haline geliyor.

          Bu ülkede yaşayan her kim varsa, istisnasız, sizin tornanızdan çıkıyor. Yani siz bir şekil veriyorsunuz, bir heykel yapıyorsunuz, bir resim yapıyorsunuz paletinizdeki boyalarla bir eser ortaya çıkartıyorsunuz. Ama sizin bu harçtaki emeğiniz iyi ya da kötü bir netice veriyor.

          Bizler sizlerden sadece sınav başarısı istemiyoruz. Derste başarı, sınavda başarı, işi sadece başarıya adamış, başarıyı sadece maddiyata indirgemiş bir öğretmenlik vizyonunu sizlerden talep etmiyoruz. Tek derdi para kazanmak olan, tek derdi köşeyi dönmek olan, tek derdi güzel bir ev güzel bir araba satın almak olan, tek derdi biran önce güzel bir hayat yaşamak olan bencil çocuklar yetiştirmenizi istemiyoruz. Asıl başarının da insanım için, toplum için, milletim için ne yapabilirim diyen kendisinden başkasını da hayatının merkez noktasına yerleştirebilen. Merkezine sadece kendisini almayan başkaları için ne yapabilirim, iyilik adına ne yapabilirim diyen vicdan sahibi insanlar yetiştirmenizi istiyoruz. Böyle insanlar yetiştirdiğinizi de görüyoruz. Sizlerle gurur duyuyoruz” dedi.

          Öğretmenler Günü etkinlikleri, Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması, göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreninin yapılması, 40 yılını dolduran öğretmenlerle söyleşi yapılması ile Hizmet Şeref belgelerinin takdimi ve öğretmenler korosunun müzik dinletisi ile sona erdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00