MARDİN`DE MUKABELE GELENEĞİNE YOĞUN İLGİ

Mardin?de devam eden mukabele geleneğine bu ramazanda vatandaşlar büyük bir muhabbetle sahip çıkıyor.

17.06.2016 09:29:24 0
MARDİN`DE MUKABELE GELENEĞİNE YOĞUN İLGİ

Mardin’de devam eden mukabele geleneğine bu ramazanda vatandaşlar büyük bir muhabbetle sahip çıkıyor.Ramazan ile birlikte Mardin’de bulunan cami, mescit ve bazı Kur’an kurslarında bay ve bayan vatandaşların katılımıyla mukabeleler devam etmekte, birçok camide Sabah, Öğle ve İkindi Namazlarını müteakip okunmaktadır.

Mardin’de mukabele geleneğinin memnuniyet ve manevî haz verici bir seviyede devam etmekte olduğu gözleniyor.Bu yıl bölgede meydana gelen terör olayları sebebiyle evlerinden ayrılıp Mardin merkeze yerleşen vatandaşların manevi buhranlarına çare olmakta, Ramazan ayının maddi ve manevi bereketiyle bir nebze olsa da ferahlamaktadırlar.

Özellikle İl merkezinde bulunan Fuat Yağcı, Yenişehir Kuba ve Yay gibi camilerde öğle ve ikindi namazlarını müteakip okunan mukabelelere hem yerli halk hem de çevre il ve ilçelerden göç ederek gelen bay ve bayan vatandaşları katıllarak Kur’an-ı Kerimin feyiz ve bereketinden faydalanıyor.

Aynı zamanda bu yıl, geçen yıllardan farklı olarak Camilerde çocuk ve gençlerin yoğun olarak bulunması memnuniyetle karşılanmakta, nesiller boyu sürdürülen geleneğin bugün gençler tarafından büyük bir ilgi ve alakayla takip edilmesi memnuniyet verici bir durum olarak görülmektedir. Gençlerimizin çoğunluğu öğrenci ve mukabeleyi takip etmek ve teravih namazını kılmak için Mardin'deki camileri doldurup,taşırıyor.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10164,79%0,06
  • DOLAR

    32,21% 0,17
  • EURO

    35,10% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2471,40% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3965,39% 0,79