MARDİN`DE MEZARLIKLARA BAKIM VE TEMİZLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından il ve ilçe merkezlerinde bulunan mezarlıkların bakım ve temizleme çalışmaları devam ediyor.

15.12.2015 16:01:18 0
MARDİN`DE MEZARLIKLARA BAKIM VE TEMİZLEME ÇALIŞMALARI  SÜRÜYOR

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından il ve ilçe merkezlerinde bulunan mezarlıkların bakım ve temizleme çalışmaları devam ediyor.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü, il ve ilçe merkezlerinde bulunan mezarlıklarda uzayan, sararan otlardan ve diğer atıklardan arındırmak için  temizleme çalışmalarına devam ediyor. Yaz mevsimi boyunca bu çalışmalarına devam ettiklerini ve bu çalışmayı yurttaşların mezarlıklarda dini vecibelerini daha rahat  ve temiz bir ortamda yerine getirebilmesi için yaptıklarını belirten Mezarlıklar Şube Müdürü Orhan Dalçın “Yurttaşlarımız, mezarlıklarını  ziyarete geldiklerinde sevdiklerinin yattığı yeri temiz görmeleri onların hakkıdır. Belediye olarak ta onlara bu hizmeti yapmak zorundayız” dedi.

Mezarlıklara ilişkin yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Yavuz ise  yurttaşların mezarlık ziyaretlerini daha rahat gerçekleştirmeleri ve defin işlemlerini yapabilmeleri için kimi mezarlık yollarının düzenlendiğini de belirterek “Mezarlıklar her zaman temiz ve düzenli olması gereken yerlerimizdir. Başlattığımız çalışma ile mezarlıklarımızı elden geçirerek düzenlemelerini yapıyoruz. Ayrıca ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmaları kapsamında mezarlıklarımızı da ihmal etmedik. İlçemizde bulunan bütün mezarlıklarımıza değişik türlerde ağaçlar dikerek mezarlıklarımızın daha yeşil, daha huzur veren ve düzenli görüntüye kavuşmasını sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04