MARDİN`DE MEVLİT KANDİLİNDE VATANDAŞLARA KANDİL SİMİDİ DAĞITILDI

Mardin Büyükşehir Belediyesi ?mardinmasa? ekipleri maneviyatı olan gün ve gecelerde Mardinli vatandaşlar ile birlikte olmaya devam ediyor. Ekipler ilçelerde camilerde Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman tarafından hazırlatıl

Mardin 20.11.2018 13:50:18 0
MARDİN`DE MEVLİT KANDİLİNDE  VATANDAŞLARA KANDİL SİMİDİ DAĞITILDI

Mardin Büyükşehir Belediyesi “mardinmasa” ekipleri maneviyatı olan gün ve gecelerde Mardinli vatandaşlar ile birlikte olmaya devam ediyor. Ekipler ilçelerde camilerde Mardin  Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Mustafa Yaman tarafından hazırlatılan kandil simitlerini de dağıtarak geleneği sürdürdü.

 

Mardin’de güzellikleri birlikte yaşamaya devam ettiklerini kaydeden  Mardin  Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Mustafa Yaman , “Bu güzel gece şüphesiz insanlık ve İslam alemi için çok önemli bir gecedir. Alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’nin doğum gününü en anlamlı bir şekilde yad ettik.  Bizler manevi havasını en dolu şekilde soluduğumuz Mevlid Kandilinde yine vatandaşlarımızın arasında olmak istedik. Bu özel geceyi hep birlikte yaşamak ve hep birlikte dua etmek amacıyla “mardinmasa” ekiplerimizle ilçelerimizde camilerde hazır bulunduk”  dedi.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi “mardinmasa” olarak özel gecelerde vatandaşlar ile bir arada olmayı gelenek haline getirdiklerine değinen Yaman, “Her zaman vatandaşlarımızın yanında olduğumuz gibi bu mübarek gecede de vatandaşlarımızı yalnız bırakmadık. Burada en önemli amacımız hemşehrilerimiz ile bu ulvi geceyi beraber yaşamaktır. Ayrıca kandillerin vazgeçilmezi olan kandil simidi adetini de ilimizde yaşatmaktır. Hemşehrilerimiz de bizleri arasında görmekten mutlu olmaktadır. Bu vesileyle Mevlid Kandilini bir kez daha kutluyorum” diye konuştu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


 

 


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% -0,10
  • EURO

    34,77% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2424,29% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3924,06% 0,00