MARDİN`DE KURULACAK RAYLI SİSTEMLERİ ENTEGRE TESİSİSİNE DİKA DESTEĞİ

Perform Yapı Firması ile DİKA Ajansı arasında Mardin`de ?Raylı Sistemleri Entegre Tesisi? kurulması amacıyla Yatırım ve İşbirliği Teknik Destek Protokolü imzalandı.

Mardin 9.06.2017 23:12:54 0
MARDİN`DE KURULACAK  RAYLI SİSTEMLERİ ENTEGRE TESİSİSİNE DİKA DESTEĞİ

Perform Yapı Firması ile DİKA Ajansı  arasında Mardin'de  ‘Raylı Sistemleri Entegre Tesisi’ kurulması amacıyla Yatırım ve İşbirliği Teknik Destek Protokolü imzalandı.

 

DİKA Ajansı  bölgeye büyük getiri potansiyeli olan dev yatırımları bölgeye çekmek amacıyla faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Son yıllarda ivme kazanan hızlı ve etkili adımlarla büyük yatırımcıları bölgeye çekme faaliyetleri  meyvelerini vermeye devam ediyor. Bu doğrultuda Mardin’de “Raylı Sistemleri Entegre Tesisi” kurulması amacıyla DİKA Ajanısndan teknik destek sağlanmasını talep eden Perform Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kuloğlu ile Ajans Genel Sekreteri  Yılmaz Altındağ tarafından Yatırım ve İşbirliği Protokolü imzalandı.


Yatırım kapsamında tramvay, metro, hızlı tren ve süper hızlı tren raylı sistemleri ile yürür sistemlerinin imalat ve test işlemlerinin yapılabildiği bir tesis kurulması hedeflenmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan; Mardin ziyaretinde halkımıza seslenirken Mardin’e dev bir yatırım planlandığını bildirmişti. Sözü edilen bu büyük yatırım hamlesinin Mardin’de büyük bir istihdam oluşturacağı ve bölgeye yüksek ekonomik gelir kaynağı sağlayacağı öngörülüyor.



DİKA Ajansı Genel Sekreteri  Yılmaz Altındağ “Görevim boyunca Ajansımız için en büyük önceliğimiz Bölgemize katma değer sağlayacak yeni yatırımların gelmesi oldu. Bu maksatla Ajans olarak yoğun çaba sarf etmekte ve yeni yatırım hamleleriyle bölgemize güç katma hedefindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bahsi geçen yatırıma önem verdiğini bilmekteyiz. Bu hususta gerekeni yapmak için çalışmalarımıza hız vereceğiz ve firmamıza da verebileceğimiz gerekli destekleri Ajans olarak sağlayacağız. Daha önce Cazibe Merkezleri Programı kapsamında binden fazla iş adamı ve yatırımcıya ulaşmış ve aldığımız başvuru sayılarıyla dikkat çekmiştik. Dolayısıyla büyük yatırım projelerinin bölgemize odaklandığını görmek bizi mutlu etmektedir. Bunun yanı sıra bölgeye yatırım konusunda kuşkuları olanların, böylesine dev yatırımların gelmesiyle ön yargılarının da kırılacağının farkındayız. Bundan hareketle Ajans olarak ilgili firmaya destek vermek için harekete geçtik, büyük yatırımlara güven vermek adına çalışmalarımıza devam edeceğiz” diyerek Ajansımızın yatırımcılara sağladığı desteklerin bir kere daha altını çizdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10055,98%-1,59
  • DOLAR

    32,21% 0,01
  • EURO

    34,78% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2426,97% -0,70
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49