MARDİN`DE KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR

Mardin Büyükşehir Belediyesi, kültür sanat etkinliklerine ara vermeden devam ediyor. Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncularının oynadığı ?Beyaz? adlı tiyatro Atatürk Kültür M

Gündem 4.04.2018 16:35:33 0
MARDİN`DE KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR

Mardin Büyükşehir Belediyesi, kültür sanat etkinliklerine ara vermeden devam ediyor. Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncularının oynadığı ‘Beyaz’ adlı tiyatro Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Tiyatro, ölmek üzere olan annelerinin son günlerinde yan yana gelen abla ve kardeşin hikâyesine odaklanıyor.

 

Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili  Mustafa Yaman, “Şehrimizde büyük bir eksiklik olarak gördüğümüz kültür sanat etkinliklerine bir yılı aşkın süredir ara vermeden devam ediyoruz”

 

Önemli kültür şehri Mardin’de kültür sanat etkinliklerinin devam ettiğini aktaran Yaman, “Medeniyetler şehri Mardinimiz de kültür sanat ve edebiyat etkinliklerinde önemli bir noktaya geldik. Gençlerimizi, öğrencilerimizi ve vatandaşlarımızı kültür sanat etkinlikleri ile bir araya getiriyoruz. Toplumun kaynaşmasına yol açan bu tür etkinliklerin şehrimiz açısında önemli olduğuna inanıyorum” dedi.

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarına teşekkür eden Yaman, şöyle devam etti: “Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığımız, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarına bağlı oyuncuların oynadığı Beyaz adlı tiyatroyu AKM’de sahneledi. Tiyatroda ölmek üzere olan bir annenin son günlerinde bir araya gelen abla ve kız kardeşi konu alıyor. Tiyatroyu seyreden vatandaşlarımızın güzel vakit geçirdiklerini düşünüyorum. Bu tür etkinliklerimiz tüm hızıyla devam edecek.”

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 


39.8° / 25.3°
  • BIST 100

    10471,32%0,76
  • DOLAR

    32,75% 1,53
  • EURO

    35,02% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2458,98% 2,86
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,75