MARDİN`DE ``KORKMA İYİ BİR ANNESİN``KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

Mardin Büyükşehir Belediyesi, kadınların bilinçlendirilmesi yönünde ki çalışmalarına devam ediyor. Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı, Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal?ın katılımıyla, Atatü

Mardin 3.05.2018 10:24:56 0
MARDİN`DE ``KORKMA İYİ BİR ANNESİN``KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

Mardin Büyükşehir Belediyesi, kadınların bilinçlendirilmesi yönünde ki çalışmalarına devam ediyor. Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı, Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal’ın katılımıyla, Atatürk Kültür Merkezinde, ‘Korkma İyi Bir Annesin’ konferansı düzenledi. Annelerin çocukları ile yoğun ilgi gösterdiği konferansta keyifli dakikalar yaşandı. Konferansın ardından konuşmacı Saniye Bencik Kangal, imza gününde severleriyle bir araya geldi.

 

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, “Her alanda kadınlarımızı önemseyen projelerle çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz.” dedi.

 

Kadınlara, gençlere ve engelli vatandaşlara pozitif ayırımcılık yaptıklarını aktaran Yaman, “Toplumu yetiştiren kadınların bilinçlenmesi durumunda toplumunda bilinçleneceğini bilen bir anlayışla çalışmalarımıza yön veriyoruz. Yaklaşık bir buçuk yıldır bu anlayış ile çalıştık ve çalışıyoruz. Böylelikle kadınlarımıza pozitif ayırımcılık yaparak Kadın Daire Başkanlığını aktif hale getirdik. Daire başkanlığımızın bünyesinde kadınlarımız için kurslar ve atölyeler açtık. Bu bağlamda MARMEK bünyesinde 47 bin kadınımıza meslek edindirme kursları açtık ve hızla devam ediyor.”

 

Kadınlara, gençlere ve engelli vatandaşlara yönelik çalışmaların hızla devam edeceğini aktaran Yaman, “Çünkü biz biliyoruz ki kadın gülerse şehir güler, genç gülerse şehir güler, engelli güler ve mutlu olursa şehir mutlu olur ve güler.” diye konuştu.

 

Şehirde anneleri ve anne adaylarını çocuk yetiştirme konusunda bilgilendirmek amacıyla, ‘Korkma iyi bir annesin’ konferansını düzenlediklerini belirten Yaman, şöyle devam etti: “Atatürk Kültür Merkezinde düzenlediğimiz konferansımız beklediğimizin üzerinde bir katılımla gerçekleşti. Geleceğimizin yetiştiren anneleri çocuk yetiştirme konusunda bilgilendirdik. Konferansımız güzel bir havada geçti. Katılan tüm anne ve anne adaylarına teşekkür ediyorum.” 

 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10280,29%0,03
  • DOLAR

    32,27% -0,20
  • EURO

    34,84% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2412,00% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3904,61% 0,45