MARDİN`DE KADİR GECESİNDE CAMİLER DOLDU TAŞTI

Kur`an-ı Kerim`in indirilmeye başlandığı ve `bin aydan hayırlı` olarak kabul edilen Kadir Gecesi`nde camiler doldu taştı.

Mardin 22.06.2017 12:48:10 0
MARDİN`DE  KADİR GECESİNDE CAMİLER  DOLDU TAŞTI

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve 'bin aydan hayırlı' olarak kabul edilen Kadir Gecesi'nde camiler doldu taştı.

 

Mardin merkez Artuklu ilçesinde bulunan Fuat Yağcı Camii, Ulu Camii, Latifiye ve Şehidiye camileri başta olmak üzere camiiler hınca hınç doldu. Kur’an tilaveti ile başlayan programda; Mevlidi Şerif okundu, ilahiler seslendirildi, salâvatlar getirildi.

 

Kadir Gecesi tarihi kent Mardin'de büyük bir huşu  ihya edildi. Kadir Gecesi nedeniyle Tarihi Kasımiye Medresesi'ne gelen vatandaşlar açık alanda namaz kılıp gece  boyunca  dua etti.

 

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve 'bin aydan hayırlı' olarak kabul edilen Kadir Gecesi  dolayısıyla Mardin İl Müftülüğü tarafından  Teravih  Namazının ardından camilerde  programlar düzenlendi.

 

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve bin aydan daha hayırlı olarak kabul edilen Kadir Gecesi'nde Mardinli vatandaşlar camilere akın etti.

Kadir Gecesi'ni camilerde geçirmek isteyen çok sayıda vatandaş, başta ulucami olmak üzere,Şehidiye,Şeyh Çabuk Cami,Sultan Mahmut Camii,Kasımiye Medresesi olmak üzere Latifiye Cami,Kuba Cami ve birçok camide iftardan önce hazır bulundu.

 

Camilerin etrafında orucunu açan vatandaşlar, akşam ve yatsı ile teravih namazını eda etti, okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahileri dinledi.

 

Kadir Gecesi nedeniyle kente bulunan  vatandaşlar da Camilere akın gelerek namaz kılıp, gece boyunca dua etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10169,43%-0,04
  • DOLAR

    32,29% 0,11
  • EURO

    35,00% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2450,83% 0,20
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00