MARDİN`DE ``KADİR GECESİ``NDE DUALAR BARIŞ İÇİN

Kur?an-ı Kerim?in indirilmeye başlandığı ve ??Bin aydan daha hayırlı?? olarak kabul edilen Kadir Gecesi?nde Mardinliler camilere akın etti. Mardin?in birçok camisinde yapılan programlara vatandaşlar büyük bir ilgi gösterdi.

3.07.2016 13:04:14 0
MARDİN`DE ``KADİR GECESİ``NDE DUALAR BARIŞ İÇİN

Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı ve ’’Bin aydan daha hayırlı’’ olarak kabul edilen Kadir Gecesi’nde Mardinliler camilere akın etti. Mardin’in birçok camisinde yapılan programlara vatandaşlar büyük bir ilgi gösterdi

Mardin Fuat Yağcı Camisinde düzenlenen Kadir Gecesi programına katılan Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun,vatandaşlarla birlikte İslam Coğrafyasının içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulması için dualar etti. Gecenin geç saatlerine kadar vatandaşlarla birlikte Kadir Gecesi’ni ihya eden İl Müftüsü Coşkun, vatandaşların Kadir Gecesi’ni kutladı.

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni tebrik ederek, "Kur'an-ı Kerim'in indirildiği bu gecenin hem bölgemize hem İslam alemine barış ve huzur getirmesi dualarında bulundu.

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Bugün Mübarek Kadir Gecesi on bir ayın sultanı Kur'an-ı Kerim'in indiği bir gece bu Ramazanda Diyanet işler başkanlığımız “Gelin Gönüller Yapalım” teması içerisinde Camilerimizde mukabeleler okundu, hatim-i şerifler indi, Hatimlerle teravihler kılındı, zekatlar verildi, fitreler verildi, dualar yapıldı, niyazlar yapıldı işte bugün yapılan ibadetlerin sevaplarını almak için Mardin’de cemaat akın akın camilere koştu. Camilerimizde Mevlidi şerifler okundu, dualar yapıldı, hatim duaları yapıldı, zikirler yapıldı. Bölgemizde, Ortadoğu coğrafyasında ve İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılar, akan kanların durması için İnşallah hayırlı olur. Kardeşliğimize, sulhumuza, barışa, huzura, saadete vesile olur diye dua ediyoruz. Ayrıca bu gece aramızdaki kin aramızdaki nefret aramızdaki öfkenin bir tarafa bırakılıp kalplerin açılmasını birbirimizi daha çok sevmemizi birbirimize kalben bağlanmamıza bu gecenin vesile olacağını Yüce Allahtan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.
Program dağıtılan ikramlarla devam ederken Gece İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ve Cami İmamı Hasan Yenigün tarafından edilen dualarla son buldu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00