MARDİN`DE KADİR GECESİ COŞKU İLE KUTLANDI

Mardin`de Kadir Gecesinin manevi atmosferini tüm ilçelerde vatandaşlar ile birlikte yaşadı. Mardin`de vatandaşlar Camilere doldu taştı.Kentin çeşitli yerlerinde orucunu açan vatandaşlar, başta Ulu Cami olmak üzere kentte bulunan camilere akın etti.

Mardin 12.06.2018 10:00:38 0
MARDİN`DE KADİR GECESİ COŞKU İLE KUTLANDI

 Mardin'de Kadir Gecesinin manevi atmosferini tüm ilçelerde vatandaşlar ile birlikte yaşadı. Mardin'de vatandaşlar Camilere doldu taştı.Kentin çeşitli yerlerinde orucunu açan vatandaşlar, başta Ulu Cami olmak üzere kentte bulunan camilere akın etti.


Cemaat, cami görevlilerinin Kur’an-ı Kerim tilavetini, Mevlid-i Şerif’i okumasını ve birbirinden güzel ilahileri dinledi. Din görevlileri tarafından verilen "Kadir Gecesi" konulu vaazın ardından yatsı ezanının okunmasıyla birlikte teravih namazı kılındı.

 

Kılınan Teravih Namazının akabinde vatandaşlar ile bir araya gelen ekipler  ikramlarını da ikram ederek bir kez daha gönüllere girdiler.

 

Şehirde manevi anlamı olan günleri Mardin halkı ile birlikte yaşadıklarını kaydeden Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “İlimizde vatandaşlarımızın yanında olan bir yönetim anlayışıyla sürekli çalışmaktayız. Bunun yanı sıra hemşehrilerimizle sıklıkla bir araya geliyoruz. Özellikle milli ve manevi anlamı olan günlerde de vatandaşlarımızı unutmuyoruz. Güzel atmosferi birlikte yaşıyor ve gönüllere bir kez daha köprüler kuruyoruz. Kadir Gecesi’nde de Mardin Büyükşehir Belediyesi “mardinmasa” ekiplerimiz ile birlikte yine hemşehrilerimizin içinde olduk” dedi.

 

Şehirde uygulanan çalışmanın vatandaşların da beğenisini kazandığını dile getiren Yaman, “İlimizde tüm ilçelerimizde vatandaşlarımızın önem verdiği günleri birlikte yaşıyor ve mutluluklarını paylaşıyoruz. Daha önce örneğine az rastlanan bir şekilde Mardin genelinde bu şekilde vatandaşlarımız ile gönül bağları kuruyoruz. Kadir Gecesi’nde de ellerimizi birlikte hemşehrilerimiz ile birlikte semaya açmakla beraber, ikramlarımız ile güzel bir geleneği sürdürdük. Bu tür çalışmalarımız devam edecek” ifadesini kullandı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00