MARDİN`DE KADINA ŞİDDETİN ÖNLENMESİNDE YEREL YÖNETİMLERİN ROLÜ SEMİNERİ

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı ?Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde Yerel Yönetimlerin Rolü ve Sorumlulukları? konusunda bir seminer düzenledi.

Mardin 17.05.2017 09:49:22 0
MARDİN`DE KADINA ŞİDDETİN ÖNLENMESİNDE YEREL YÖNETİMLERİN  ROLÜ SEMİNERİ

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde Yerel Yönetimlerin Rolü ve Sorumlulukları” konusunda bir seminer düzenledi. Mardin Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarında gerçekleşen seminere konuşmacı olarak Kadın Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Sevinç Ünal katıldı. Seminere Mardin Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Kadına yönelik şiddet rakamlarla ortadadır

 

Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde yerel yönetimlere büyük sorumluluklar düştüğünü ifade eden Kadın Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Sevinç Ünal, “Günümüzde maalesef kadına yönelik şiddeti hala konuşuyor olmaktan dolayı üzüntü içerisindeyiz. Kadın ve erkek eşitliğinden bahsederken herkes farklı tanımlamalara girer. Fakat bu eşitlikte araştırılması gereken önemli dipnotlar vardır. Şiddet yaşamış kadınlar arasında sağlık durumunun kötü veya çok kötü olarak belirtilmesinin, hiç şiddet yaşamayan kadınlara oranla iki kat daha yaygın olduğunu görüyoruz. Ayrıca Türkiye genelinde en az bir kez gebe kalmış her on kadından birinin, gebeliği sırasında eşi veya birlikte oldukları kişiler tarafından fiziksel şiddete maruz kaldığı acı bir gerçektir” dedi.

 

 

Yerel yönetimlerin kadına yönelik şiddette sorumluluk almasının önemine vurgu yapan Ünal, ''Türkiye genelinde, eşleri veya birlikte oldukları kişilerden fiziksel veya cinsel şiddet yaşamış kadınlar arasında hayatına son vermeyi düşünmüş kadınların oranı, hiç şiddet yaşamamış kadınlar arasındaki oranın 3 katıdır. Rakamlar bu vahim durumu ortaya sermektedir. Bu tablonun değişmesi adına hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız. Özelikle yerel yönetimler bu konuda aldığı sorumluluklarla sorunun aşılmasında önemli bir noktada olabilir. Bu nedenle yerel yönetimlerin sosyal sorumluluk projelerinde kadına yönelik şiddeti engelleyecek bir politika uygulayabilir” ifadesini kullandı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00