Mardin`de Kaçak bağlantılar suyun kesilmesine neden oluyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğünün (MARSU), Beyazsu ana isale hattında kaçak kullanımlar yüzünden meydana gelen hasarın giderilmesi için yaptığı çalışmaları denetledi.

Mardin 8.08.2019 12:52:57 0
Mardin`de Kaçak bağlantılar suyun kesilmesine neden oluyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk,  Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğünün (MARSU), Beyazsu ana isale hattında kaçak kullanımlar yüzünden meydana gelen hasarın giderilmesi için yaptığı çalışmaları denetledi.

 

 

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Ahmet Türk, MARSU Genel Müdürü Vekili Tahsin Pamuk ve Daire Başkanları, Nusaybin’den gelen Artuklu, Kızıltepe ve civar köyleri besleyen Beyazsu ana isale hattında meydana gelen hasarın giderilmesi için MARSU ekiplerinin yapmış olduğu çalışmaları yerinde incelediler.

 

Personellerle bir araya gelen Eşbaşkan Türk, hasarın bir an önce giderilmesi için çalışmaların hızlandırılmasını istedi.

 

-“AKŞAM SAATLERİNDE SU VERİLECEK”

 

MARSU Genel Müdür Vekili Tahsin Pamuk ise, “MARSU olarak kaçak kullanımların önüne geçebilmek için sahada tespit edilen kaçak hatlara müdahale edilmiş ve bu sebeple hat içerisinde oluşan basınç farkından ötürü hatta patlama meydana gelmiştir. Dün akşam saatlerinde meydana gelen patlamaya aynı hızda müdahale edilerek onarım tamamlanmıştır ve 16:00 itibariyle su kontrollü bir şekilde şebekeye verilmiştir. Akşam saatlerinde Artuklu ve Kızıltepe ilçelerinde su dağıtımının yapılabilecektir.” dedi.

 

-“KAÇAK KULLANIMIN ÜZERİNE GİDİYORUZ”

 

Pamuk, şöyle devam etti: “Ekiplerimizce yapılan tespitlerde kaçak bağlantıların çoğunlukla tarla sulama sebebiyle yapıldığı ve sulamanın da sabaha kadar kontrolsüz bir şekilde devam ettiği tespit edilmiştir. İdare olarak bu tür kaçakların üzerine gideceğimizi ve tespiti yapılan her türlü kaçak için idari ve adli işlemin yapacağımızı bildirmek isteriz. Yaşam hakkı olan suyun tüm vatandaşlar için ulaşılabilir olması gerekmekte ve vatandaşlarımızın konuyla ilgili hassasiyet göstermeleri önem arz etmektedir.”

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


28.3° / 15.8°
  • BIST 100

    9982,15%0,67
  • DOLAR

    32,41% -0,06
  • EURO

    34,81% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2434,19% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00