MARDİN`DE İŞİTME ENGELLİ 2 KADIN KURANI HATİM ETTİ

Mardin`de işitme engelli 2 kadının Kur`an öğrenme azmi büyük bir başarıyı beraberinde getirdi.

Gündem 24.02.2015 00:08:52 0
MARDİN`DE İŞİTME ENGELLİ  2 KADIN KURANI HATİM ETTİ

Artuklu Müftülüğüne bağlı Ayhan Yücesoy Kız Kur’an kursunda eğitim alarak Kur’an’ı hatmeden öğrenciler ve Hafızlığını tamamlayan diğer kız Kur’an Kursu öğrencileri için program düzenlendi. Mardin'de işitme engelli 2 kadının Kur'an öğrenme azmi büyük bir başarıyı beraberinde getirdi. Ayhan Yücesoy Kız Kur'an Kursu'nda haftanın 4 günü 4'er saat eğitim alan kadınlar,3 ay içinde Kur'an-ı hatmetti. Bu nedenle öğrenciler için bir hatim programı düzenlendi.

         Mardin Müftülüğü konferans salonunda yapılan hatim programına Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Vali Yardımcısı Bahattin Çelik, Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu, Yeşilli Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Kızıltepe İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı, Artuklu Müftülüğü İlçe Müftüsü Mustafa Ali Işık, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

         Programın açılışı İstiklal Marşı ile yapılırken Öğrencilerden biri İstiklal Marşına İşaret diliyle eşlik etti. Daha sonra İşitme engelli bir öğrencinin İşaret diliyle okudu besmele ve ardından arkadaşları için işaret dilini öğrenen diğer öğrenciler, hep birlikte Fatiha süresini işaret diliyle okudu.

         Daha sonra kürsüye gelen İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, evinde, ailesinde, çevresinde engeli olan vatandaşları din eğitimlerinden mahrum bırakmamak, dini duygularına katkı sunmak için açılan bu kurslara herkesi davet ediyoruz. "Doğuştan veya sonradan, engelli olanların sayısı 8 milyonu aşmış durumdadır. Bunlardan 300 bine yakını işitme engellilerden, 300 bin kadarı da konuşma engellilerinden oluşmaktadır. Bu kadar yüksek bir sayıya sahip olan işitme engellilere yönelik bazı alanlarda birtakım çalışmalar yapılmış olmasına rağmen, din eğitimi alanı ihmal edilmiştir. Bu çalışmayla şimdiye kadar ihmal ettiğimiz işitme engelli vatandaşlarımıza din eğitimini vermeye çalışıyoruz bugün bu kızlarımızın bunu başarmış olmalarını görmek bizler gerçekten duygulandırdı. Ayrıca bize daha fazla sorumluluk yükledi.” diye konuştu.

         Mardin valisi Mustafa Taşkesen ise böyle bir programa katılmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ederek Mardin’den böylesine güzel duygularla ayrılmak nasip oldu. Ben emeği geçen hocalarımıza ve müftülüğün diğer yetkililerine gönülden teşekkür ediyorum. Dedi

         Programın sonunda Vali Mustafa Taşkesen Hafızlığını tamamlayan öğrencilere Tablet bilgisayar hediye etti. Öğrenciler de kendilerine eğitim veren öğretmenleri Nazan Ağalday’a çiçek sundular.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90