MARDİN`DE İLK TERAVİH COŞKUSU

On bir ayın sultanı Ramazan`ın gelmesiyle bugün kılınan ilk teravih namazında Mardin?de camiler doldu taştı. Vatandaşlar camilere akın ederek mübarek Ramazan ayını coşkuyla karşıladı.

18.06.2015 22:58:57 0
MARDİN`DE İLK TERAVİH COŞKUSU

On bir ayın sultanı Ramazan'ın gelmesiyle bugün kılınan ilk teravih namazında Mardin’de camiler doldu taştı. Vatandaşlar camilere akın ederek mübarek Ramazan ayını coşkuyla karşıladı.

On bir ayın sultanı Ramazan ayının gelmesi tüm yurtta ve Dünyada olduğu gibi Mardin’de de coşkuyla karşılandı. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Müslümanlar ilk teravih namazı için camilere akın etti.

İslam dünyasının hasretle beklediği Ramazan ayının ilk teravih namazında camiler doldu taştı. Mardin’de Ulu Cami, Reyhaniye, Şehidiye gibi tarihi camiler başta olmak üzere Yenişehir Küba ve Fuat Yağcı, sadık yay camii ve tüm ibadethanelerde teravih namazını huşu içinde eda etti.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda vatandaş, ilk teravih namazı için dakikalar öncesinden camilere akın etti. Yoğun ilgi nedeniyle ibadethanelere sığmayanlar, cami avlusuna serdikleri hasırlar üzerinde namaz kıldı.

         On bir ayın sultanı Ramazan ayınının başlamasıyla birlikte Mardin genelindeki camilerde ilk teravih namazı kılınırken, Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun Fuat Yağcı Camiinde ilk vaazı verdi.

Vaazda, Ramazan ayının faziletini anlatan Müftü Coşkun, "Mübarek Ramazan ayı çok şereflidir. Bu ayda yapılan nafile namaz, zikir, sadaka ve bütün nafile ibadetlere verilen sevap, başka aylarda yapılan farzlar gibidir. Bu ayda yapılan bir farz, başka aylarda yapılan yetmiş farz gibidir" dedi.

Duyguların yoğunlaştığı bu ayda insanların yaşamakta oldukları ayın faziletini bilerek yaşamaları gerektiğini söyleyen Coşkun, "Bu ayda, emri altında bulunanların işlerini hafifleten, onların ibadet etmelerine kolaylık gösteren amirler de affolur, cehennemden azat olur. Ramazan-ı Şerif ayında Resulullah; esirleri azat eder, her istenilen şeyi verirdi. Bu ayı fırsat bilmeli, elden geldiği kadar ibadet etmelidir. Allahü teâlânın razı olduğu işleri yapmalıdır. Bu ayı, ahireti kazanmak için fırsat bilmelidir. Bu ayda, her gece, cehenneme girmesi gereken binlerce Müslüman affolur, azat olur. Bu ayda cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır. Şeytanlar, zincirlere bağlanır. Rahmet kapıları açılır. Allahü teâlâ, bu mübarek ayda O'nun şanına yakışacak kulluk yapmayı ve Rabbimizin razı olduğu, beğendiği yolda bulunmayı, hepimize nasip eylesin" ifadelerine yer verdi.

Öte yandan, ilk teravih namazı için camiye gelen Mehmet Naslı isimli bir vatandaş, Ramazan ayı ile ilgili düşüncelerini belirterek, “Cenab-ı Allah bu mübarek ayı bize nasip etmiş, bizler de bugünlere eriştiğimiz için hem kendimiz için, hem sağlığımız, sıhhatimiz için, hem bütün İslam alemine huzur, sakinlik ve rahatlık nasip etmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

Mültecilerin Teravih Coşkusu

Mardin’deki çadır kentlerde yaşayan Suriyeliler, ilk teravih namazını kamp içindeki camilerde kıldı.

Derik’teki çadır kentinde kalan Suriyeliler, ramazanın ilk teravih namazını kılmanın mutluluğunu yaşadı.

Çadır kentte okunan yatsı ezanı sonrası aralarında yaşlı ve çocukların da bulunduğu çok sayıda Suriyeli camiye akın etti. Çadır kentlerde kalan kadınlar da kendileri için ayrılan bölümde namazlarını kıldı.Namaz sonrasında Suriye'deki olayların bitmesi ve iç savaşta hayatını kaybedenler için dua edildi.

Çadır kentte teravih namazını kılan Suriyeli mültecilerden Halid şaar, ramazana ulaşmanın mutluluğunu ve sevinci yaşadıklarını ancak ülkelerinden, akrabalarından uzak olmanın da üzüntüsü içinde olduklarını belirtti.

Şaar, Suriyelilerin Türkiye'de 4'ncü ramazanı geçirdiğini, ülkelerindeki olayların bir an önce bitmesini ve geri dönmek istediklerini söyledi.

Türk hükümetinin ve halkının kendileri için her türlü imkanı sunmaya çalıştığını ifade eden Şaar, ''Türk ve Suriye halkının ramazan ayını kutluyorum. Türk halkı bize her türlü misafirperverliğini gösteriyor. Bizler Suriye'den Esed'in zulmünden kaçtık. Ordusu bize zulmetti, halkını çoluk çocuk demeden öldürdü. Allah'tan temennim ülkemizdeki savaşın bir an önce bitmesidir. Türkiye bize kendi ülkemizdeymiş gibi hissettirdi. Hiç yabancılık çekmedik. Allah onlardan razı olsun'' dedi.

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00