Mardin`de İl Spor Merkezleri Açılışı Yapıldı

Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü il Spor Merkezleri açılışı Spor Teşkilatının 79. kuruluş yıl dönümünde 21 Kasım Şehir stadında düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.

Mardin 29.06.2017 19:54:23 0
Mardin`de İl Spor Merkezleri Açılışı Yapıldı

Mardin  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü  İl Spor Merkezleri açılışı Spor Teşkilatının 79. kuruluş yıl dönümünde 21 Kasım Şehir stadında düzenlenen  törenle coşkuyla kutlandı.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, 2016 - 2017 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesinin ardından çocukların yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla başlatılan ücretsiz Yaz Spor Okulları, Türkiye'nin 81 ilindeki Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı İl Müdürlükleri tarafından açılan İl Spor Merkezleri, Spor Teşkilatının 79. kuruluş yıl dönümünde Mardin  21 Kasım Şehir stadında yaza Merhaba  dedi.

 

Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hadi ÇOMAKTEKİN “Spor ile birlikte gençlerimizin geleceğe daha sağlam adımlarla basacağını, spor yapan her bireyin zeki olduğunu sporun eğitim ve öğretim hayatına önemli katkısı olduğunu söyleyen ve sporcu ahlakının önemine değinen ÇOMAKTEKİN İl Spor Merkezlerinin, binlerce çocuk, genç ve engelli vatandaşımıza spor yapma imkânı sağlayacağını söyledi.

 

Mardin Gençlik ve Spor Hizmetleri il Müdürü Hadi Çomaktekin Gençlere hitaben yaptığı konuşmasında ;

''İl Spor Merkezlerinin yanı sıra Çocuk Koruma Kanunu ve Bağımlılıkla mücadele kapsamında öğrencilerimizin kötü alış kanlıklardan uzak durarak topluma faydalı bireyler olmaları için, Mardindeki kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği içinde tüm gençlerimizin spor yapması için projelerimiz devam etmektedir.Geleceğimizin teminatı ve ülkemizi emanet edeceğimiz, gençlerimizin mutlaka bir branşta spor yapmaları gerektiğine inanıyorum.

 

Gençlerimizin spor bilinciyle yetişmesi için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Eğitim ve spor ayrılmayan, birbirini tamamlayan iki parçadır. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak da her daim sizlerin yanında olduğumuzu, sizleri desteklediğimizi bilmenizi isterim. Spor, disiplinli çalışmayı gerektiren, yenilmeyi de hazmetmeyi öğreten, dolayısıyla kişileri olgunlaştıran bir uğraştır. Sporun aslında ahlaken de insanları geliştirdiğini düşünen biri olarak, bütün gençlerimizin, çocuklarımızın, yetişkinlerimizin bir spor dalı ile ilgilenmelerini gönülden arzu ediyorum. Bu çalışmalarla ve ailelerimizin destekleri ile, il spor merkezlerindeki sporcu sayısının istenilen artışı göstereceğini ve bu Merkezler sayesinde herkesin spor yapmasını ve elit sporcular yetiştirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

 

 

İl Spor Merkezleri Açılışı töreninde  yapılan Konuşmanın ardından Halk Oyunları ekibinin gösterisi  ve çeşitli  branşlarda  yapılan gösteriler ile program sona erdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 
 

 


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% -0,10
  • EURO

    34,77% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2424,29% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3924,06% 0,00