Mardin`de İl Müftülüğü`nden "Biz Bir Aileyiz" Konferansı

Mardin İl Müftülüğü tarafından düzenlenen ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı? nın konuşmacı olarak katıldığı "Biz Bir Aileyiz" konulu konferansa yoğun katılım sağlandı.

Mardin 2.11.2018 18:59:59 0
Mardin`de İl Müftülüğü`nden

Mardin İl Müftülüğü tarafından düzenlenen ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı’ nın konuşmacı olarak katıldığı "Biz Bir Aileyiz" konulu konferansa yoğun katılım sağlandı.

 

Program Artuklu  İlçe Vaizi  Mehmet Emin BELİKTAY’ın Kur’an-ı Kerim Tilaveti , İstiklal Marşı okunması ve saygı duruşuyla başladı.

 

Prof. Dr. Huriye Martı projenin amacının aile ahlakını geliştirmek olduğunu belirterek, "Bu konferansı başka illerimizde de verdik. Aile kurumu bizim asla vazgeçemeyeceğimiz en temel değerimizdir. Bir insanın ailesi hayatta hiçbir hazine ile ödenemeyecek kadar kıymetlidir. Biz tek başına yaşayanlara acırız. Gençlerimizi bir an önce evlendirelim de yuvaya kavuşsunlar isteriz. Çünkü biz ailenin değerini biliriz. Bir insan kalabalıklar içinde yalnızsa ona destek olmak isteriz. Hiç kimse eşinizden daha yakın olamaz hiç kimse anne babanızdan daha kıymete yakın olamaz. Aile sınavsa, demek ki bazen yoracak, emek vermemiz gerekecek" dedi.

 

Boşanmaların hızla arttığına dikkat çeken Mart’ı, "Bir kez daha ailelerine sahip çıkmaları gerektiğini ve aziz milletin aile geleneğinin önemli olduğunu anlatmak durumundayız" diye konuştu.

 

Program Artuklu İlçe Müftülüğü  İlahi Korosunun ilahi dinletisiyle sona erdi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.9° / 14.7°
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,21
  • EURO

    34,79% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2412,57% -0,81
  • Ç. ALTIN

    4000,90% -1,78