MARDİN`DE İÇME VE KULLANMA SUYU KAYNAK VE DEPOLARI DENETLENDİ

Su sanitasyon çalışmaları kapsamında Mardin Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri tarafından MARDİN ili Savur ve Yeşilli ilçelerinin içme ve kullanma su kaynak ve depoları gezilerek denetlendi.

Mardin 23.03.2017 14:43:01 0
MARDİN`DE İÇME VE KULLANMA SUYU KAYNAK VE DEPOLARI DENETLENDİ

 Su sanitasyon çalışmaları kapsamında  Mardin Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri tarafından MARDİN ili Savur ve Yeşilli ilçelerinin içme ve kullanma su kaynak ve depoları gezilerek denetlendi.

 

Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Ahmet DOĞAN Çevre mühendisi Şeyhmus KANAT HALK Sağlığı Uzmanı Dr. Önder KARAŞİN Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü V. Resul AKKURT tarafından MARDİN ili Savur ve Yeşilli ilçelerinin içme ve kullanma su kaynak ve depoları gezildi.


 
Yapılan çalışmada Toplum Sağlığı Merkezlerinin başkanları ve Çevre sağlığı hizmetlerinde görevli personellerle, Su sanitasyonu kapsamında denetim ve kontrol izlemesi numune alımı gerçekleştirme düzeyleri, uygunsuzluk durumları, bakiye klor yetersizlik durumları, kimyasal ve mikrobiyolojik uygunsuzluklar ile su deposu uygunsuzlukları ve söz konusu uygunsuzlukların önlenmesine yönelik alınması gereken tedbirler karşılıklı olarak paylaşıldı.  


 
Ayrıca, gezilen ilçelerinde Mardin Büyük Şehir Belediye MARSU Genel Müdürlüğünün ilçelerdeki çalışanlarına da; içme-kullanma suyu dezenfeksiyon işlemlerinin depoda yapılmasının, içme kullanma suyunun sağlıklı ve temiz bir şekilde temin edilmesinin, kaynaktan tüketiciye ulaşıncaya kadar güvenli olarak tüketime verilmesinin ve dezenfeksiyonun önemi hakkında bilgiler verildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9982,15%0,67
  • DOLAR

    32,41% -0,06
  • EURO

    34,81% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2434,19% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00