MARDİN`DE HUZUREVİ YOK!

Mardin geleneklerine bağlı modern bir şehir ,Yaşlıların aile içinde bakımına önem verilen şehirde,önceki yıllarda açılan Mardin Huzur evi mevcudun düşük olması nedeniyle kapatılmıştı.

Mardin 16.08.2015 09:00:42 0
MARDİN`DE HUZUREVİ YOK!

Mardin  geleneklerine bağlı modern bir şehir ,Yaşlıların aile içinde bakımına önem verilen şehirde,önceki yıllarda açılan Mardin Huzur evi   mevcudun düşük olması nedeniyle kapatılmıştı.

MAREV Ankara Şube Başkanı  ve Eski Ulaştırma Bakanı İbrahim Aysoy'un büyük çabası sonucu Önceki yıllarda Mardin'de tefriş edilerek,Hizmete açılan Yaşlılar Huzur evi,Mardinli vatandaşların,Yaşlılarına kendi imkanları bakmak istemesi ve Yaşlılarına özel değer vermesi nedeniyle,bir süre sonra Mardin Valiliği tarafından kapatılmıştı.

Bölgedeki geleneklere göre kimsenin yaşlısını ya da yakınını huzurevine bırakmak istemediğini ifade eden Ankara MAREV Başkanı Aysoy, : ''Bölgede yaşlılarını huzurevine bırakan aileler bundan utanç duyuyor. Yaşlıların kurum bakımına verilmesi bölgede yadırganıyor. Aileler yaşlılarının huzurevinde kalmasını içlerine sindiremiyor. 

Yaşlılarını huzurevine bırakan ailelere çevreden de baskı oluyor. Sanki yaşlılar sokağa terk edilmiş gibi davranıyorlar. Çok mağdur durumda değilse aileler yaşlılarını huzurevine kesinlikle bırakmıyor''dedi.

Mardin'de büyük uğraşlardan sonra açtıkları Mardin Yaşlılar Huzur Evi'nin kapatılmasının kendisini üzdüğünü belirten Başkan Aysoy,Öte yandan Mardin'de yaşlıların Huzur Evi'ne gereksinim duymadan   yaşamasının ve yakınları tarafından Yaşlılara gerekli önemin  verilmesinin kendisinii de çok mutlu ettiğini blirten Başkan Aysoy,Mardin'in bir çok konuda olduğu gibi bu konuda da Dünya'ya örnek bir kent olduğunu belirtti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

ABDULLAH ORTAÇ/ÖZEL HABER


Anahtar Kelimeler: MARDİN`DE HUZUREVİ YOK!
28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04