MARDİN`DE HÜKUMET KONAĞINA ROKETATARLI SALDIRI

Mardin`in Nusaybin ilçesinde bir grup bölücü terör örgütü PKK mensubu tarafından Hükumet Konağı`na yapılan roketatarlı ve silahlı saldırıda, bir özel harekat polisi yaralandı.

Resmi İlan 12.08.2015 09:28:56 0
MARDİN`DE HÜKUMET KONAĞINA ROKETATARLI SALDIRI

Mardin'in Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütü mensubu bir grup PKK üyesi tarafından Hükümet Konağı'na yapılan roketatarlı ve silahlı saldırıda, bir özel harekat polisi yaralandı.

Gece saat 21.30 sularında bir grup terör örgütü  PKK mensubu Devrim Mahallesi Hınıs Caddesi üzerindeki Nusaybin Hükümet Konağı önünde nöbet tutan özel harekat polislerine roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı.

 
Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle yaşanan kısa süreli çatışmanın ardından teröristler kaçtı.
 saat
Saldırıda yaralanan polis, kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesindeki ilk müdahalesinin ardından Mardin Devlet Hastanesine sevk edildi.
 
SALDIRGANLARDAN BİRİ ÖLÜ OLARAK YAKALANDI
 
Öte yandan, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak ve İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Mardin Devlet Hastanesine gelerek, yaralı polis hakkında yetkililerden bilgi aldı.
 
Hastane çıkışında  Basın mensuplarına  açıklama yapan Mardin Vali si Ömer Faruk Koçak, PKK"lı bir grubun, 21.30 sularında Nusaybin Hükümet Konağı'na roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlediğini belirtti.
 
Saldırıda, bir polisin roketatar mermisinin patlaması sonucu isabet eden şarapnel parçasından yaralandığını ifade Koçak, Diyarbakır'daki Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilen polisin durumunun stabil olduğunu söyledi.
 
Koçak, çatışmada saldırıyı düzenleyen teröristlerden birinin ölü olarak ele geçirildiğini kaydetti.
 
 
Mardin Valiliği  Saldırıya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada:

İlimiz Nusaybin İlçesinde 11/08/2015 Salı günü saat 21.30 sıralarında Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensupları tarafından Hükümet Konağına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiştir.

Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarının düzenlediği bu alçak saldırıya anında karşılık verilmiştir. Çıkan çatışmada bir (1) Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu etkisiz hale getirilmiştir.

         Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarının saldırısında bir polisimiz yaralanmıştır. Nusaybin Devlet Hastanesindeki ilk müdahale sonrası Mardin Devlet hastanesine, ardından Dicle Üniversitesine Tıp fakültesine sevk edilen yaralı polisimizin tedavisi devam etmektedir.

          Valiliğimizce vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine yönelik tedbirler alınmaya ve gerekli operasyonlara devam edilmektedir.''Denildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


30.1° / 18.2°
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,54% 0,01
  • EURO

    34,81% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2429,62% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61