MARDİN`DE HAYIRSEVERLERE VEFA GECESİ

Mardin`e sağlık, sosyal ve kültürel alanda yaptıkları hayırlarla değer katan hayırsever Mardinliler ,Mardin Valiliğinin düzenlediği vefa gecesinde bir araya geldi.

Mardin 29.12.2015 10:00:51 0
MARDİN`DE HAYIRSEVERLERE VEFA GECESİ

Mardin'e sağlık, sosyal ve kültürel alanda yaptıkları hayırlarla değer katan hayırsever Mardinliler ,Mardin Valiliğinin  düzenlediği  vefa gecesinde  bir araya geldi.

Mardin’e sağlık, sosyal ve kültürel alanda yaptıkları hayırlarla değer katan hayırsever Mardinliler ,Mardin Valiliğinin  düzenlediği  vefa gecesinde  bir araya geldi.Hayırsever iş adamları ve kadınlarının buluşmasında  yaptığı Maddi katkılar nedeniyle İş Adamı Süleyman Bölünmez,Eski Yargıtay Üyesi ve Emekli Hakım Beyazıt Boran, Mardinli İş adamlarından Mahmut Tatlıdede,gibi,Mardinli hayırsever İş adamı ve kadınları katıldığı vefa gecesinde duyugulu anlar yaşandı.

Eski Yargıtay üyesi ve Emekli Hakim Beyazıt Boran, babasından miras kalan kavaklığın satışından elde ettiği gelirin tümünü, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak aracılığıyla okul yapımı için bağışlamıştı.

Babalarının yaptığı hayır işlerini ailece devam ettirme kararı aldıklarını ifade eden Eski Yargıtay üyesi ve  Emekli Hakim Beyazıt Boran, emekli ikramiyesi ile daha önce de Savur İlçesine bağlı Şenocak köyünde 5 derslikli okul yaptırmıştı.Emekli Hakim Beyazıt Boran,halen Ankara'da Avukaltlık yapıyor.

İş Adamı Süleymam Bölünmez de Mardin Artuklu Üniversitesi ne yaptığı bağışlar,Eğitime yaptığı katkılarla,Mardinlilerin gönlünde taht kurmuştu.

  Vali Ömer Faruk Koçak ev sahipliğinde gerçekleşen “vefa gecesi” programına Mardin’e bir çok alanda hayır yapan hayırseverler aileleri ile birlikte katılırken Vali Yardımcıları Ali İkram Tuna, Bahattin Çelik, Tolga Kamil Ersöz, Kızıltepe Kaymakamı Ali Güldoğan, Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Yeşilli Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, Mazıdağ Kaymakamı Halit Benek, Ömerli Kaymakamı Erol Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, İl Jandarma Alay Komutanı Alaaddin Karsavuran, İl Müftüsü Dursun Ali Çiçek ve kurum müdürleri programda hazır bulundu. 
          Programda konuşan Mardin Valisi Ömer Faruk  Koçak; Devletin milletten farkı yoktur, devleti ayakta tutan unsur millettir. Devlet, hizmetini vatandaşından topladığı vergilerle gerçekleştirir, dolayısıyla millet devletin kendisidir.
          Ülkenin kalkınmasında vatandaş her halükarda etkendir. Bazen hayırsever işadamı veya hayırsever vatandaş olarak, bazen de vergi ödeyerek devletin yatırım ve hizmet bütçesini milletin bireyleri oluşturur. Mardin için kentin kalkınma ateşine odun atarak alev haline getirdiğiniz, sağlık, eğitim ve diğer alanlardaki kalkınma ve gelişme alanı açan hizmet ve katkılarınız için size minnettarız, Mardin size minnettardır.
          Biz hayırsever işadamı ve vatandaşlarımızın vereceği katkı ve destek için psikolojik bir baskı ve istekte bulunmayız. Bugün sizden bir şey istemek için sizleri davet etmedik. Hayır işleri, herkesin yapabileceği bir şey değildir. Bizim görevimiz de hayır işidir, önemli bir insani hareketin, önündeki tüm bürokratik engelleri kaldırmak ve işini kolaylaştırmaktır. Bu insani kaliteye sahip çok sayıda Mardinli olmasından gurur duyuyoruz” dedi.
          Konuşmaların ardından öğretmenlerden oluşan grubun çaldığı müzikler eşliğinde yenilen yemek ile devam eden program, hayırseverlerin adına vefa ormanına dikilen fidanların sertifikalarının takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından vefa gecesi sona erdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.6° / 19.8°
  • BIST 100

    10899,3%0,04
  • DOLAR

    32,17% 0,04
  • EURO

    34,91% 0,30
  • GRAM ALTIN

    2454,52% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3999,16% 0,00