Mardin`de Göletlere uyarı levhaları...

Mardin Büyükşehir Belediyesi, hayvancılık alanında kullanılan 19 gölettin onarımını tamamladıktan sonra tedbir amaçlı Kürtçe ve Türkçe yazılı uyarı levhalar yerleştirdi.

Mardin 4.05.2016 14:45:51 0
Mardin`de Göletlere uyarı levhaları...

Mardin Büyükşehir Belediyesi, hayvancılık alanında kullanılan 19 gölettin onarımını tamamladıktan sonra tedbir amaçlı Kürtçe ve Türkçe yazılı uyarı levhalar yerleştirdi. 
Mardin Büyükşehir Belediyesi Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanlığı tarafından Mazıdağı, Derik ve Kızıltepe ilçelerine bağlı mahallelerde hayvancılık alanında kullanılan göletlerin onarımlarını tamamladıktan sonra, olası tehlikelere karşı uyarı levhası yerleştirdi. İş makinalarıyla göletlere giden yollara ve göletlere yakın mesafelere yerleştirilen levhalarda üzerinde Türkçe "Dikkat! Gölete girmek tehlikeli ve yasaktır", Kürtçe "Baldarî! Ketina goletê xetere û qedexeye" uyarı yazıları yazıldı. 

Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada,  hayvanların içme suyunun sağlandığı göletlerde temizleme ve genişletme çalışmalarının bitiminden sonra uyarı amaçlı levha yerleştirildiği belirtilerek, yaz aylarıyla sıcakların artacağı insanların farklı amaçlarla göletleri kullanabileceği ve bu anlamda olası boğulma ve benzeri tehlikelere karşı bu çalışmanın yürütüldüğü kaydedildi. 

Derik İlçesinin Kutluca (Warga Xensê), Kuyulu (Selmê), Göktaş (Kevirşîn), Bucak (Tawik), Meşeli (Xerabreşkê), Düztaş (Tehtik), Beştaş (Sêker), Yassıtepe (Qumterê),  Mazıdağı ilçesi Şanlı (Dêşan), Atalar (Xarok), Meşeli (Melebîyê), İkisi (Mendêla), Gümüşpınar (Tarin), Arısu (Golagûlê), Yetkinler (Dirînê) mahallelerine ve Kızıltepe İlçesi'nde Tosunlu (Dikkê)  Mahallesi olmak üzere toplam 16 mahallede 19 gölette uyarı levhası yerleştirildi. 

Büyükşehir Belediyesi tarafından onarım ve temizleme çalışmaları tamamlanan diğer göletlerde levha yerleştirme çalışmaları yapılacak.  

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10276,9%0,67
  • DOLAR

    32,28% -0,12
  • EURO

    34,76% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2404,25% 0,46
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00