Mardin`de Gıda Kontrol Görevlisi Kursu Eğitimi Tamamlandı

Mardin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bağlı Denetim ve kontrol hizmetlerinde görev alacak personelin eğitimine ilişkin İl Müdürlüğünce düzenlenen ?Kontrol Görevlisi Kursu? sona erdi.

3.11.2016 14:49:31 0
Mardin`de Gıda Kontrol Görevlisi Kursu Eğitimi Tamamlandı

 

Mardin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bağlı Denetim ve kontrol hizmetlerinde görev alacak personelin eğitimine ilişkin İl Müdürlüğünce düzenlenen “Kontrol Görevlisi Kursu” sona erdi. 

 

Mardin İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hizmet binası toplantı salonunda yapılan ve 5 gün süren eğitim sonunda katılımcılara sertifika verildi. Kontrol Görevlisi Kursuna toplam 38 kursiyer katılarak, kurs sonunda “Kontrol Görevlisi” unvanı almaya hak kazandı. 


Beş gün süren eğitim sürecinde kursiyerlere; 5996 Sayılı Kanun, Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmelik ve Prosedürler, Hijyen Yönetmeliği, Hayvansal Gıdalar için Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği, Kayıt ve Onay Yönetmeliği, Hayvansal Gıdaların Resmi Kontrolüne İlişkin Özel Kuralları Belirleyen Yönetmelik,  Türk Gıda Kodeksine dayanılarak yayımlanan Yönetmelikler ve Tebliğler,  üretim ve satış noktalarından numune alma usul ve esasları, numune alma aletlerinin kullanımı, Temel HACCP ve Ön Gereksinimler, Temel HACCP Prensipleri ve Tetkik, Tesis Ziyareti ile uygulamalı numune alma gibi konularda bilgi verildi.

 

 Düzenlenen sertifika törenine katılan Mardin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali ELÇİN, kursiyerlere hitaben yaptığı konuşmasında  ‘’Gıda kontrolörlüğünün zor ve özen isteyen bir görev olduğunu belirterek,''Sizlere düşen görev, sürekli mevzuatları takip ederek, işinizin nasıl yapılacağını iyi öğrenmenizdir. Açıktır ki denetlediğiniz işletmelerden daha fazla bilgiye sahip olmak, hem denetimi kolaylaştıracak, hem de denetlediğiniz işletmenin güvenini kazanarak, denetimin anlam kazanmasına yol açacaktır. Sahada görev alırken denetim yapmanın sadece ceza kesmek olmadığını, aynı zamanda eğiterek, öğreterek ve yönlendirerek insanlarımızı bilgilendirmenin, gerekli uyarıları yapmanın önemli olduğunu ‘’vurguladı. İl Müdürü ELÇİN konuşmasının devamında, eğitime katılan tüm kursiyerlere ilgilerinden dolayı teşekkür edip, yeni görevlerinde başarılar diledi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04