Mardin`de Gerçekleştirilen ``Bir Dünya Kadın``Sempozyumu Sona Erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan?ın eşi Emine Erdoğan`ın onur konuğu olduğu Uluslararası Mardin Kadın Sempozyumu 1-3 Kasım 2018 tarihleri arasında Mardin Hilton Garden Inn Mardin Otel?de gerçekleştirildi.Sempozyumun son oturumu dün gerçekleştirildi.

4.11.2018 10:17:37 0
Mardin`de Gerçekleştirilen ``Bir Dünya Kadın``Sempozyumu Sona Erdi

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan'ın   onur konuğu olduğu Uluslararası Mardin Kadın Sempozyumu 1-3 Kasım 2018 tarihleri arasında Mardin Hilton Garden Inn Mardin Otel’de gerçekleştirildi.Sempozyumun son oturumu dün gerçekleştirildi.

 

''Bir Dünya Kadın” temasıyla yerli ve uluslararası isimleri buluşturan sempozyumda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi  Emine Erdoğan, Mardin’i bir masalın ilk cümlesi olarak niteleyerek, “Işık nasıl doğudan yükseliyorsa, insana ilham veren her güzellik de bu topraklardan yükseliyor. Bu topraklar yüzyıllardır, şairlere, bilim insanlarına, kâşiflere mekân olmuştur. İşte tam da bu nedenle, terör örgütleri yıllardır, yükselen bu ışığın üzerini kalın bir perde ile örtmeye çalıştı” dedi.

 

Emine Erdoğan, “Devletimiz terörün kaynaklarını yok etmek, yaşamı korkudan arındırmak için tüm gücüyle mücadele ediyor. Terör örgütleri, buradan yükselen ışığı asla söndüremeyecekler. Bizler hep birlikte, Türk, Kürt, Arap ayrımı yapmadan, umutsuzluk ve korkuyu bu topraklardan sileceğiz. Bilimi ve sanatı burada, yeniden dirilteceğiz inşallah” dedi.

 

DİKA Ajansının desteğiyle Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından, kadın ve kız çocuklarının yaşam kalitesini yükseltecek hizmet tasarımı ve sunumuna ilişkin yerel eşitlik mekanizmalarının oluşturulması için, katılımcı bir süreçle ortak aklın oluşturulduğu  ve  ilgili tüm kesimlerin görüşlerinin alındığı  "Uluslararası Mardin Kadın Sempozyumu" dün düzenlenen son oturumunun ardındandan sona erdi.

“Uluslararası Mardin  Kadın Sempozyumu” Mardin’de toplumsal cinsiyet eşitliği hususunda yerel yönetimin, akademisyenlerin, uluslararası katılımcıların, STK’ların, kadın örgütlenmelerinin ve Mardinli kadınların bir araya gelerek fikir üretebileceği bir zemin olarak gerçekleştirildi.


Üç gün olarak planlanan sempozyumun ilk gününde tarihi Mardin kenti kültür ve tanıtım gezisi düzenlenerek Mardin'in Tarihi güzellikleri katılımcılara tanıtıldı..ikinci ve üçüncü günlerinde sunumlar iki farklı oturum şeklinde gerçekleştirilen sempozyumda . Sunumlardan sonra oturumlar tartışma ve sorular ile devam etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10168,12%1,12
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2442,48% 0,74
  • Ç. ALTIN

    3909,59% -0,34